Безпрецедентен брой камиони със стоки се опитват да влязат от

...
Безпрецедентен брой камиони със стоки се опитват да влязат от
Коментари Харесай

Безпрецедентни опашки във Франция дни преди Брекзит

Безпрецедентен брой камиони със артикули се пробват да влязат от Франция във Англия две седмици преди Лондон да напусне единния пазар. Големи опашки има край Кале , оповестиха френските управляващи, представени от Агенция Франс Прес.

Трафикът е извънредно претрупан и в двете направления.
 Англия и Съединени американски щати покрай съглашение за понижаване на митата
Англия и Съединени американски щати покрай съглашение за понижаване на митата

Това разгласи комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър

Европейски Съюз и Англия не престават договарянията за комерсиално съглашение. Все още не е ясно дали двете страни ще се договорят преди Обединеното кралство да напусне единния пазар и митническия съюз на 31 декември. , че крайният период за съглашение е неделя, защото няма да имат задоволително време за разглеждане на възможни договорености и тяхното одобрение.

До през днешния ден на обяд имаше над 5-километрова опашка от камиони, които чакат за достъп до Английския канал, разгласи кореспондент на информационната организация.
 Екологичен потенциал наложи краен за договорка с Англия до неделя Обновена
Екологичен потенциал наложи краен за договорка с Англия до неделя

Ние ще се подпишем единствено под съглашение, което пази ползите и правилата на Европейски Съюз

" Вчера (сряда) бе връх ", разяснява Франсоа Шира, локален представител, който отговоря за приготовленията по отношение на Брекзит.

Той разясни, че в сряда 9000 камиона със стока са се пробвали да стигнат до Англия , като обикновено чакат 5000-6000 камиона.

Трафикът единствено се усилва. Много тежкотоварни коли не съумяха през вчерашния ден , паркираха наоколо и тази заран се пробваха да преминат, акцентира Шира, което по думите му незабавно довело до запушване и неспособност да контролират трафика.

Тази заран обстановката е доста комплицирана за ръководене , разясни той. Според него казусът се усложнява и от това, че са зачестили опитите на мигранти да се качат на камионите и незаконно да се трансферират на територията на Англия. Полицията е предотвратила повече от 2300 такива опита единствено в сряда , което пък води до инспекция на всички камиони.

" Омагьосан кръг ", добави представителят и предизвести, че операторът " Евротунел " е предизвестил, че през днешния ден се изчаква по 8 часа.

Задръстванията не са единствено на френската страна, има проблеми и на британската страна, където се чака сред 15 и 20 часа повече от нормално.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР