Безпрецедентен бежански поток - 1 милион и 200 хиляди са

...
Безпрецедентен бежански поток - 1 милион и 200 хиляди са
Коментари Харесай

От нашите пратеници: 1 милион бежанци очакват в Полша през границата с Украйна

Безпрецедентен бежански поток - 1 милион и 200 хиляди са украинците, потърсили избавление от войната отвън родината си единствено за седмица. Около 600 000 са влезнали в Полша.

Нашите специфични пратеници - репортерът Тихомир Игнатов и операторът Михаил Врабчеведин са на един от най-натоварените гранични пунктове в Полша, където потокът от бежанци не понижава.

През последните дни има голяма филантропична готовност. Бежанците се извозват главно с рейсове на пожарната. Майките с деца, които имат потребност, още на влизане получават детски колички и памерси.



Всички се надяват войната да свърши допустимо по-скоро.

На 200 км от нас разбрахме, че са атакували атомната централа. Там останаха моята майка и баба. Там остана целият ми живот, споделя една от дамите.

Виждаме доста болежка, доста изплашени хора. Много хора се нуждаят от помощ. Сега в Украйна няма лекарства, споделя Жегош - парамедик.

Цял ден не съм спала. Много е тежко. Ето, може да видите, какъв брой е тежко. Това е багажът ми, а съм и с детска количка с детето. Добре, че всичко е на колела. Е, какво мислите: Дали ли ми е мъчно? Мъжът ми остана в Украйна. Чух се с него. Каза, че стоят у дома и чакат да дойдат руснаците. А когато дойдат - ще ги убият, споделя една от дамите.

Много от локалните хора са отворили домовете си за бежанците. Организиран е и превоз, който да ги закара до разнообразни точки из цяла Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР