Безплатни прегледи по повод Световния ден на синдрома неспокойните крака

...
Безплатни прегледи по повод Световния ден на синдрома неспокойните крака
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за пациенти със Синдром на неспокойните крака в Токуда |

Безплатни прегледи във връзка Световния ден на синдрома неспокойните крайници ще се проведат в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

По мотив на Световният ден на синдрома на неспокойните крайници, който означаваме на 23 септември тази година, Клиниката по Неврология и Медицина на съня провежда безвъзмездни прегледи засягащи това не толкоз известно, само че доста постоянно нарушаване на съня.

Синдромът на неспокойните крайници е положение, от което страдат приблизително 7-8% от популацията на света, което го прави заболяване сравнимо по периодичност с диабет вид 2. Състоянието се назовава още Синдром на Уилис-Екбом и съставлява сензорно- моторно неврологично нарушаване, което се показва в неустоимо предпочитание за придвижване на краката, постоянно съпроводено от необикновени и неприятни чувства, описвани като обтягане, дърпане, мравучкане, изтръпване. Тъй като признаците се появяват най-често вечерно време, могат да причинят тежки нарушавания на съня и да намалят доста качеството на живот.

Среща се по-често измежду дами и възрастни хора. С по-голяма периодичност се развива по време на бременност. Сред предразполагащите фактори са още фамилна обремененост, хронични болести като диабет, бъбречна непълнота, периферна полиневропатия, банкет на някои антидепресанти.

Има няколко характерности на Синдрома на неспокойните крайници, които го дефинират:

Силно непреодолимо предпочитание и потребност от придвижване на краката и от време на време на ръцете и тялото, породено или съпроводено от неприятни чувства.

Оплакванията стартират или се утежняват при отмора, по време на покой, в легнало или седнало състояние и се усъвършенстват и отшумяват при придвижване, вървене или разпъване, само че единствено до момента в който продължава придвижването.

По-тежки са вечер или през нощта.

Синдромът на неспокойните крайници доста постоянно предизвиква компликации със заспиването или постоянно пробуждане, което е основното и най-тежко недоволство, което води пациентите в лекарския кабинет.

Тази година за първи път в България в Клиниката по Неврология и Медицина на съня в Болница Токуда ще бъде маркиран Световният ден на Синдрома на неспокойните крайници.

Пациентите с недоволства от неприятно качество на съня, в резултат на непреодолимо предпочитание за придвижване на краката, могат да запишат час на тел.: 0884 993 248, 0884 993 342, 0884 933 298.

Освен с безвъзмездни прегледи, пациентите ще могат и сами да ревизират каква е тежестта на признаците им онлайн посредством попълване на анкета на следния линк:
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР