Безплатен градски транспорт за децата до 14-годишна възраст от днес.Какво

...
Безплатен градски транспорт за децата до 14-годишна възраст от днес.Какво
Коментари Харесай

Безплатен градски транспорт за децата до 14-годишна възраст

Безплатен градски превоз за децата до 14-годишна възраст от през днешния ден.

Какво би трябвало да знаят родителите и на всички места ли издават документите без проблем?

За да се възползват от безвъзмезден градски превоз, на децата до 14-годишна възраст би трябвало да им бъде издадена карта.

Това може да стане като родителите заявят такава в обект за издаване на транспортни документи. Ако за първи път издават, карта би трябвало да показват съответните документи.

От октомври до момента у нас са издадени над 1,6 милиона бележки

Наша инспекция сподели, че за разлика от столицата, в Пловдив, мярката за децата към момента не може да се употребява, тъй като карти няма .

В същото време учениците над 14-годишна възраст и студентите в София ще пътуват на нови цени – по-високи. Причината е, че на 1 февруари изтича срокът на постановлението на Министерския съвет от началото на 2023 година, с което беше дадена спомагателна отстъпка на цените на транспортните им документи.

След спор в Народно събрание предлагането отпадна

В резултат на това решение учениците и студентите от февруари 2023 година до момента пътуваха с годишни карти за 180 лева в цялата транспортна мрежа, а едномесечната карта беше с цена 15 лв..

От през днешния ден учениците, навършили 14 години и студентите към този момент могат да вземат на касите на ЦГМ годишна карта на остарялата цена от 200 лв.. Месечната карта за всички линии е 20 лева, а цената за една линия е 9 лв.. Картата за докторантите на месец е 35 лева за цялата градска мрежа и 16 лева - за една линия. Зареждането на транспортните документи може да стане и през електронния портал на ЦГМ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР