Безплатен градски транспорт, предлагат от КТ Подкрепа. Според синдиката това

...
Безплатен градски транспорт, предлагат от КТ Подкрепа. Според синдиката това
Коментари Харесай

От КТ „Подкрепа“ предлагат безплатен градски транспорт


Безплатен градски превоз, оферират от КТ " Подкрепа ". Според синдиката това е допустимо, в случай че се усилят дотациите от общините и страната. Ще е нужна и смяна в данъчната система.

Заради Коронавирус рецесията и по-високите цени на горивата и тока публичният превоз търпи загуби. Засега Столична община не обмисля нито нарастване на билетите, нито пък въвеждането на безвъзмезден превоз.

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че скоро следва общинските съветници да показват новата тарифна политика. Фандъкова уточни още, че при идната актуализация на държавния бюджет ще упорства за подобаващи помощи във връзка с градския превоз.

„ И от общината, и от страната виждаме битката сред двете управляващи кой да поеме отговорността. Който и да поеме отговорността, е ясно, че това ще пристигна през налози и такси, които се събират в общинския и държавния бюджет, тъй като гратис прилагане не значи безвъзмезден труд и аварийни елементи, и безвъзмездни горива “, съобщи Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа “.

„ Без уместно финансиране от страна на страната, градският превоз или ще бъде разводнен оптимално, или има заплаха в някакъв миг и напълно да спре “, съобщи Фандъкова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР