Безобразията по морето намаляват. Конструкцията е грозна, защото не е

...
Безобразията по морето намаляват. Конструкцията е грозна, защото не е
Коментари Харесай

Архитектът на "Алепу": Там природа няма

Безобразията по морето понижават. Конструкцията е грозна, тъй като не е приключена, изясни Ангел Захариев

На Алепу природа няма, тя е унищожена от свлачището. Имахме избор или да остане там един кратер, или да създадем един артикул с добавена стойност. Точно това ни стимулира да работим на обекта, съобщи шефът на архитектурно бюро " А и А Архитекти " Ангел Захариев, брачен партньор на външния министър Екатерина Захариева. Бюрото е архитект на гигантския градеж на плажа, който всички виждат като хотел, само че в действителност по документи е противосвлачищно оборудване. Безобразията по морето понижават, а този обект не е измежду тях, разяснява още архитектът.

В студиото на Би Ти Ви Захариев сподели фотоси на региона отпреди градежа, които демонстрират изровен от свлачището скат над плажа. В същия дух беше и изказването на бюрото през вчерашния ден, че природата е унищожена от свлачището, а не от градежа. В същото време проектантът изясни, че сега строителството е спряно по условие на режимите в мрежата от предпазени територии " Натура 2000 ", защото в региона гнезди необичаен тип птица.

Шахтите в единия завършек на терена обезпечават достъп до подземната му част, изясни за следващ път Захариев. Противосвлачищното оборудване има акт за въвеждане в употреба, което значи, че то работи и свлачището е спряно, посочи той. Асансьор обаче няма към момента, защото той ще е нужен в бъдеще, когато структурата бъде засипана. От самото начало в региона е известно, че се строи курортно населено място, не сме крили нищо, статутът на земята е изменен през 2007 година, доста преди ние да стартираме работа по плана, изясни архитектът.

По проект може да се строи на 6 метра от бреговата линия, сподели Захариев на въпрос на какво разстояние ще бъдат най-близките здания до морето. Да, структурата е грозна, само че тъй като не е приключена, изясни той. Същата фраза обикаляше и " Граф Игнатиев " по време на злощастния му ремонт.

Нито аз й се меся във външната политика, нито тя на мен в проектирането, разяснява Захариев за брачната половинка си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР