Бездомни и домашни животни в Козарско са станали жертва на

...
Бездомни и домашни животни в Козарско са станали жертва на
Коментари Харесай

Кучета и котки паднаха жертва на примамки с отрова

Бездомни и домашни животни в Козарско са станали жертва на поредна нечовешка свирепост - изяли са разхвърляни по улиците примамки с отрова. Жителите на селото са потресени от случилото се и се канят да сезират прокуратурата, до полицията към този момент е подаден сигнал.

На 10 април юноша от ​Козарско вижда примамките и се пробва да предизвести съселяните си да пазят кучетата и котките, само че най-много - дребни деца да не поставят в устата си нищо, открито на земята. Оказва се, че е просрочен - още на същия ден заваляват недоволства за отровени любимци, както и улични животни, за които обаче милостиви хора са полагали някакви грижи и са ги обичали. Не се знае какъв брой са убитите от зверството четириноги. Още на същия ден е извикана полиция, а следобяд е изработен оглед на място.

Местните обаче не крият опасенията си, че въпреки чиновниците на реда и общината, която също е сезирана, да си свършат усърдно работата, това ще има краткотраен резултат - няма по какъв начин да се обезпечи 24-часово наблюдаване на всички места, с цел да не се повтаря. Затова сега приготвят тъжба до прокуратурата. Към нея ще бъде приложена и подписка с искане злосторниците да понесат сурови санкции. По закон за ликвидиране на гръбначни животни е очакван и затвор, напомнят основателите на подписката.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че казусът е стихотворец от чиновници на Районното ръководство в Пещера и сектора в Брацигово. Образувана е кореспонденция, която е докладвана на Районната прокуратура. Издирват се очевидци, които могат да дадат данни за причинителите и да оказват помощ за следствието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР