Бездействието на прокуратурата в Бургас срещу съоснователя на Делта гард

...
Бездействието на прокуратурата в Бургас срещу съоснователя на Делта гард
Коментари Харесай

Делта гард може да спаси лиценза си заради 2 г. бездействие на прокуратурата

Бездействието на прокуратурата в Бургас против съоснователя на " Делта гард " Димитър Спасов (Митко Каратиста) може да се окаже причина за запазването на лиценза на компанията за частна охранителна активност. 

Това оповестява " Свободна Европа ", като цитира материали по делото на компанията против решението на Министерство на вътрешните работи да отнеме разрешението й за работа. 

Причината за прекъсването на лиценза й беше информацията, че против Спасов е повдигнато обвиняване за безчинство, осъществено със мощ или запалаха, през май 2019 г. 

Законът не разрешава активността на охранителни компании, притежавани от обвинени лица. 

Според данните по делото обаче Димитър Спасов не е бил известен от прокуратурата за това, че е упрекнат, в продължение на повече от 2 години. 

Предявяването на обвиняването става чак на 2 ноември 2021 година - няколко дни откакто Министерство на вътрешните работи стартира процедурата по лишаване на лиценза на " Делта гард " и малко откакто Спасов трансферира собствеността си на втория сътрудник в сдружението Марин Русев. 

Причината, заради която Бургаската окръжна прокуратура е забавила дейностите по обвиняването, не е коментирана от Прокуратура на Република България. Преди служебното държавно управление да стартира инспекция в " Делта гард " не беше и обществено известно против Каратиста да се води досъдебно произвеждане. 

Междувременно компанията беше уличена в следствието на Антикорупционния фонд " Осемте джуджета " за опита за заграбване на компанията за асансьори " Изамет " от някогашния следовател Петьо Петров - Еврото. 

По данни на " Свободна Европа " - в този момент следва съдът да реши дали повдигането на обвиняване против Спасов е приключило през 2019 г. или едвам през ноември 2021 година с връчването на акта. 

От това ще зависи дали " Делта гард " ще резервира лиценза си или той ще бъде лишен в удостоверение на решението на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР