Без значение в каква икономическа среда се намираме, намирането на

...
Без значение в каква икономическа среда се намираме, намирането на
Коментари Харесай

Защо сега е чудесен момент да вложите $1000 в 6-месечен компактдиск

Без значение в каква икономическа среда се намираме, намирането на капиталови активи, които оферират огромна възвращаемост с дребен риск, може да бъде мъчно. В края на краищата, доста от вложенията, които оферират благоприятни условия за огромна възвръщаемост, също идват с капацитет за огромни загуби. Всичко, което е належащо, е краткотраен спад на пазара, с цел да могат вложителите да изгубят огромни суми от своите залози на акции.

Но макар че намирането на безвредна инвестиция с висока рентабилност може да бъде мъчно, не е невероятно – изключително сега. Повишаването на лихвените проценти на Федералния запас през миналата година може да е довело до внезапно повишаване на разноските по заеми, само че също по този начин е довело до предлагането на банки и финансови институции доста по-висока възвръщаемост по депозитни сметки.

Просто погледнете настоящите лихвени проценти по високодоходни спестовни сметки, доста от които са над 5%. Но високодоходните спестовни сметки не са единствената безвредна и доходоносна алтернатива. Много сметки за депозитни документи (CD) също оферират най-високи ставки сега и за разлика от спестовните сметки, ставките на CD са закрепени. Това е една от аргументите, заради които има смисъл да поставите $1000 в 6-месечен компактдиск тъкмо в този момент — само че сигурно не е единствената.

Започнете да проучвате най-хубавите цени за компактдискове, налични за вас тук.

Защо в този момент е превъзходен миг да вложите $1000 в 6-месечен CD

Ето за какво има смисъл да вложите $1000 в 6-месечен CD през днешния ден:

Високи APY и комплицирана рента

Една безапелационна причина да обмислите 6-месечен CD тъкмо в този момент са изключителните ставки, които се оферират сега. През последните няколко години цените на компактдискове се покачиха и 6-месечните компактдискове сега са измежду вариантите с най-висока рентабилност, като доста от тях оферират цени над 5,5%. Това значи, че вашите пари могат да набъбнат доста за относително къс интервал без рисковете, свързани с фондовия пазар.

За да сложим това в вероятност, дано разгледаме инвестиция от $1000 в 6-месечен компактдиск, предлагащ 5,5 % APY. Ето по какъв начин би изглеждало това с месечната комплицирана рента:

Месец 1 

Спечелени лихви: $4,58 Общо салдо: $1004,58

Месец 2

Спечелени лихви: $4,60 Общо салдо: $1009,19 < p> Месец 3

Спечелени лихви: $4,63 Общо салдо: $1 013,81

Месец 4

Спечелени лихви: $4,65 Общо салдо: $1 018,46

5 месец

Спечелени лихви: $4,67 Общо салдо: $1 023,13

Месец 6

Спечелени лихви: $4,69 Общо салдо: $1 027,82

В края на 6-месечния период ще спечелите почти $27,82 рента, което прави общия ви баланс $1 027,13. Това съставлява солидна възвръщаемост на вашата инвестиция от $1000 единствено за половин година.

Разберете по какъв начин високата ставка на CD може да ви бъде от изгода през днешния ден.

По-кратък период

Една от най-привлекателните характерности на 6-месечния CD е неговият къс -термин темперамент. Само с 6-месечен ангажимент имате гъвкавостта да получите релативно бърз достъп до средствата си, в случай че е належащо, като в същото време печелите висока рента. Представете си, че откривате непредвидена капиталова опция по средата на периода на вашия CD. Е, можете елементарно да осребрите CD-то си няколко месеца по-късно и да получите достъп до средствата си.

По-краткият период също по този начин ви разрешава да се възползвате от всевъзможни бъдещи нараствания на лихвените проценти. Да кажем, че ставките се усилват пет месеца след края на вашия CD. След като вашият компактдиск доближи падежа си идващия месец, можете да реинвестирате тези пари в нов компактдиск с по-висок APY. Но в случай че парите ви са обвързани за няколко години в по-дългосрочен CD, можете да пропуснете тези благоприятни условия, защото лихвите могат да намалеят досега, в който вашият CD паде.

Предсказуема възвръщаемост

С закрепен APY можете тъкмо да прогнозирате възвръщаемостта на вашия 6-месечен компактдиск. Тази предвидимост е скъпа, когато имате поради съответни финансови цели, като да вземем за пример икономисване за почивка, покриване на такси за образование или струпване на средства за предплатено заплащане на жилище.

Намаляване на риска

Диверсифицирането на вашето капиталово портфолио е крайъгълен камък на положителното финансово обмисляне. Въпреки че дълготрайните вложения като акции и облигации имат своите преимущества, прибавянето на 6-месечен CD може да обезпечи постоянна котва. Той служи като контраст на по-рисковите активи, като ви оказва помощ да разпределите риска и да смекчите общата колебливост на портфейла си.

Изводът

В тази несигурна икономическа среда 6-месечен компактдиск с депозит от $1000 е инвестиция, която не можете да си позволите да пренебрегнете. Настоящите пазарни условия показват едни от най-привлекателните проценти на CD от години, което го прави подобаващ избор за вложители, които желаят да усилят благосъстоянието си, без да се излагат на непотребен риск. И когато вземете поради спомагателните преимущества, 6-месечният компактдиск се трансформира в незаменимо допълнение към вашето капиталово портфолио. Така че, в случай че търсите сигурен и рентабилен метод да инвестирате $1000, 6-месечен компактдиск може да бъде златната опция, която сте чакали. Започнете тук през днешния ден!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР