Без значение дали приготвяте супи или ястия със свински или

...
Без значение дали приготвяте супи или ястия със свински или
Коментари Харесай

Съвети при приготвянето на ястия с джолан

Без значение дали приготвяте супи или ястия със свински или телешки джолан, то е значимо да знаете някои съществени правила при готвенето джолан. На драго сърце ще споделим с вас нашите препоръки:

Джоланът е много тлъсто месо и незаивисимо какво приготвяте с него, не е належащо да добавяте лой (изключение вършат някои предписания, при които джолан се подготвя непосредствено върху скарата на фурната).

Джоланът, изключително в случай че е по-голям, изисква много дълго време за топлинна обработка. Ако определената от вас рецепта изисква да го сварите, то го сложете в тенджера под налягане дружно с мечтаните от вас подправки. Към джолан отлично вървят дафинов лист, бахар, зрънца черен пипер и др.

Няма по какъв начин да приготвите класическо Телешко варено без джолан с кост. Задължително е към него да добавите и нарязан корен целина- разковничето на вкусното Телешкото варено!

Със свински джолан се подготвят също извънредно вкусни месни супи, към които още веднъж не е належащо да добавяте лой. Този тип месо е задоволително тлъсто!

Ако желаете да печете джолана, можете да го шпиковате (с резенчета морков, чесън, лук, кисели краставички и т.н.), след това да го осолите и подправите на усет и да го запържите. Така всички усети ще се " запечатат " в месото и след изпичането му до цялостна подготвеност във фурна, те ще се запазят.

 печен джолан

Чудесно стават ястията с джолан, готвени в гювеч. Зимно време е класика джолан с кисело зеле със или без ориз или пък фасул. През по-топлите месеци не ни е " изключително до " джолан в гювеч, само че нищо не ви пречи да си го приготвите с картофи.

Правилото тук е всички зеленчуци, които добавяте към месото, да се прибавят по в края на печенето, както и да са нарязани на едро. При по-дълго готвене, каквото е особено за ястията, приготвяни в гювеч, зеленчуците могат безусловно да замязят на каша.

Вероятно сте чували, че немско говорящите нации са същински факири що касае приготвянето на ястия с джолан. Традиционна немска рецепта е печенето на джолан непосредствено върху скарата на фурната. Няма да ви предлагаме съответни немски предписания, тъй като имаме задоволително на уеб страницата ни.

Ще ви напомним единствено, че при този метод на печене под скарата, върху която се пече джоланът, се слага тава, която да обира мазнината и соса, който се отделя по време на печене.

С него джоланът от време на време се облива, с цел да не загори. А съгласно множеството немски предписания към отделилия се сос се прибавя и бира- типичното немско пиво. Оставете си по малко от бутилката с бира и за след това, за " наздраве " до момента в който хапвате!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР