Без здравеопазване не може да има нормална държава. Това заяви

...
Без здравеопазване не може да има нормална държава. Това заяви
Коментари Харесай

Донев: Без здравеопазване не може да има нормална държава

Без опазване на здравето не може да има естествена страна. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев, който произнесе приветствено слово на тържественото честване в УМБАЛ „ Лозенец “ във връзка на 75-годишнината от основаването на лечебното заведение. 

 

„ Без опазване на здравето не може да има здрави и усмихната деца, на чиито триумфи в учебно заведение да се радваме. Няма по какъв начин стопанската система ни да върви към напредък, няма по какъв начин да имаме благоденстващо и проспериращо общество “, означи министър председателят. 

 

Той поздрави медиците от лечебното заведение за тяхната работа и висок професионализъм и им пожела „ с горделивост да носят бялата престилка “. 

 

„ Животът на нас зависи от вас “, сподели още министър председателят Донев. 

 

„ Със своята цялостна отдаденост на най-хуманната специалност, екипът на болничното заведение я трансформира в едно от най-модерните лечебни заведения в страната “, сподели още министър председателят. Той напомни, че от от 2003 година болничното заведение е учебно-клинична база към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, а дипломираните от този момент лекари са още една огромна горделивост на болница „ Лозенец “. 

 

Гълъб Донев напомни още, че петима лекари от екипа на болница „ Лозенец “ се включват в образованията за системата за хеликоптерна помощ HEMS, която следва да бъде построена у нас. 

 

По време на церемонията министър председателят награди с плакет трима лекари от лечебното заведение – доктор Светлин Сталянов, доцент доктор Дорина Асенова и доцент доктор Йорданка Узунова, за висок професионализъм в работата им. 

 

Освен министър председателят Донев, на отбелязването на 75-годишнината участваха още заместник-министърът на опазването на здравето Катя Ивкова, ръководители на държавни институции, шефове на лечебни заведения, представители на академичната общественост и здравната общественост. 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР