Новоизбраният словашки президент Петер Пелегрини заяви, че Роберт Фицо е

...
Новоизбраният словашки президент Петер Пелегрини заяви, че Роберт Фицо е
Коментари Харесай

Състоянието на Роберт Фицо е критично, вицепремиерът ще поеме неговите задължения

Новоизбраният словашки президент Петер Пелегрини съобщи, че Роберт Фицо е " избягал от гибелта на косъм ", откакто е бил прострелян неведнъж в град Хандлова, съобщи Sky News .

В изказване от университетската болница FD Roosevelt той съобщи, че в случай че " огнестрелните рани са били единствено на няколко милиметра от двете страни, щяхме да приказваме за него като за починалия министър-председател ".

Пелегрини добави, че министър-председателят " претърпява най-лошите часове и дни от живота си " и се надяват той да успее да се възвърне от раните си.

Пелегрини съобщи, че положението на Фицо остава сериозно, само че е съумял да беседва с него за няколко минути в болничното заведение.

" Надявам се, че през идващите дни министър-председателят ще може да взема решения, само че в това време вицепремиерът ще поеме неговите отговорности ", добави Пелегрини.

Вътрешният министър на Словакия Матус Шутай-Ешток съобщи по-рано, че " опитът за убийството на словашкия министър председател Роберт Фицо е бил политически стимулиран акт, страната е на ръба на революция ", съобщи Novinky.cz.

" От това, което се разигра се получи стихия и в този момент на процедура стоим на прага на революция, през днешния ден в обществените мрежи има такива омразни мнения, по тази причина ви приканвам: спрете това неотложно ".

" Нападателят е упрекнат в опит за " преднамерено ликвидиране на предпазено лице " от възмездие, заплашва го от 25 години до пожизнен затвор, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР