Без инциденти протече 70-ата вечер на антиправителствения протест в столицата,

...
Без инциденти протече 70-ата вечер на антиправителствения протест в столицата,
Коментари Харесай

Протестът към органите на реда: Помислете кого защитавате

Без произшествия протече 70-ата вечер на антиправителствения митинг в столицата, съобщи Българското национално радио. Отново бяха прожектирани телевизионни изяви на премиерa Бойко Борисов и негови изявления, както и фрагменти от състоялото се по здрач извеждане от постройката на Народното събрание на майките от „ Системата ни убива “ и на Мая Манолова от „ Изправи се.БГ “.

Протестиращите остро осъдиха дейностите на чиновниците от НСО взели участие в акцията, Орлов мост още веднъж бе блокиран.

От трибуната на митинга се чу искане и ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева да подаде оставка.

Димитрина Русева, майка на 24-годишен юноша, който бе дружно с майките, описа за случилото се в Народно събрание:

„ Може би бяха 15 чиновници на НСО. Налягаха нашите хора по земята, с цел да не могат да ги изведат, само че с много груба мощ ги изведоха, просто ги влачеха. Няма да ни прекършат. Това още повече ни настройва против тях “.

От така наречен Отровно трио приканиха президента Румен Радев да разпусне Националната работа за защита, а Никола Вапцаров, съмишленик на Мая Манолова, прикани:

„ Хората от полицията, жандармерията и НСО, помислете си доста деликатно кой защитавате. Те ви вкарват в тази обстановка да се изправяте против българи и да заставате на първата линия и да бъдете целени с яйца, домати и прочие “.

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че информациите, популяризирани в новинарски онлайн издания, че „ служители на реда са извеждали принудително протестиращи от Народното събрание “, изрично не дават отговор на истината. А от НСО, че са изведени наложително група жители, „ които в нарушаване на посочените разпореждания отхвърлиха да изоставен охранителен от НСО обект - постройка на Народното събрание “.

Около 21 часа протестната демонстрация в така наречен Триъгълник на властта завърши, откакто прозвуча химнът. Част от протестиращите си потеглиха, а други поеха на обичайното си шествие към Орлов мост.

И довечера основното софийско кръстовище бе блокирано от протестиращите. Малка група от тях излезе на пътното платно със викания „ Оставка! “.

Осигурен бе кулоар за колите на Спешна помощ. Полицейско наличие в региона нямаше. Движението през Орлов мост бе освободено преди 23 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР