Без дерогация за руския петрол България няма да подкрепи санкциите,

...
Без дерогация за руския петрол България няма да подкрепи санкциите,
Коментари Харесай

Асен Василев заговори за военна икономика през следващите 4-5 години

Без дерогация за съветския нефт България няма да поддържа глобите, сподели вицепремиерът
Няколко разновидността за развиването на войната в Украйна начерта вицепремиерът Асен Василев в ефира на Българска национална телевизия, заявявайки, че който и вид да се случи, страната ни ще бъде във военна стопанска система за идващите 4-5 години.

" Войната ще продължи 4-5 година Ще има непрекъсната неустановеност - за петрола, газа, по тази причина е нужно да се огледат всички логистични пътища, които биха били наранени, по какъв начин ние да се подсигурим, с цел да има това най-малък резултат за българската стопанска система. Всеки ден това, което ние вършим, е да сме подготвени за разнообразни разновидности. Това което се случва с България и хората  - ние да не бъдем ударени тежко Че ще бъдем, ще бъдем, както е цяла Европа ", разяснява Василев.

Според него обаче макар тежката обстановка нямало да има трагично обедняване на българите. Цените на енергоизточниците ще бъдат по-високи в целия свят, цените на храните ще се качат, логистиката, изключително Черноморската ще стане доста по-скъпа, призна обаче вицепемиерът.

Относно настояването на превозвачите за оставка и рухване на акциза Василев отговори, че акцизът не може да бъде понижен.

" Махайки акциза, првозвачите споделят - дайте ни милиард и половина субсиии. Д ги вземем от налозите на всички работещи жители. Истинският въпрос е другите желаят ли да финасират с над 1 милиарда лева превозвачите? ", попита Василев.

Той съобщи още: Има риск от обгазяване на Бургас, в случай че " Лукойл " стартира незабавно да работи с различен нефт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР