Без дебат парламентът даде ход на нова процедура за избор

...
Без дебат парламентът даде ход на нова процедура за избор
Коментари Харесай

Партиите имат нови три дни за кандидати за управител на здравната каса

Без спор Народното събрание даде ход на нова процедура за избор на шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), откакто единствено преди три дни.

Партиите ще имат три дни за оферти за шеф на здравната каса. След това те би трябвало да бъдат гласувани в пленарната зала. До избора на нов шеф функционалностите му би трябвало да се извършват от подуправител. Но за това има ограничаване от шест месеца, заложено в закона за здравноосигуряване, който изтече.

Затова ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи желаеха небрежно да нагодят закона към обстановката и срокът от шест месеца да отпадне..

Мандатът на към този момент някогашния шеф на здравната каса Петко Салчев беше предварително преустановен в предходния парламент. При първата процедура в настоящето (49-о) Народно заседание ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " не можаха да се схванат за претендент.

Според неофициална информация на " Дневник " двете партии договарят управленията на три регулатора: Българската национална банка (БНБ), Сметната палата и здравната каса. По последни данни претенденти на ГЕРБ ще поемат първите два регулатора, надлежно, а здравната каса ще остане за " Продължаваме промяната - Демократична България ".

 Димитър Радев: С банките сме на 95-ия метър за еврото, не е време за размисъл Димитър Радев: С банките сме на 95-ия метър за еврото, не е време за размисъл
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР