Без да говорят за сериозна промяна на фронта, украински представители

...
Без да говорят за сериозна промяна на фронта, украински представители
Коментари Харесай

Украйна обяви напредък край Бахмут, Кадиров праща там чеченци

Без да приказват за сериозна смяна на фронта, украински представители описаха прогрес в контраофанзивата, а заместник-министърът на отбранаха Ханна Маляр за прогрес на силите на Киев на южния фланг на Бахмут.

По думите на Маляр военните реализират разследваща активност, разминират региона и нанасят провали с артилерията по цели на съперника в подготвеност да продължат настъпалетлине дейности, в две от южните посоки, към Мелитопол и Бердянск, не престават яростни сражения.

Маляр оповестява за напредъка към Бахмут месец и половина откакто частната военна компания (ЧВК) " Вагнер " на повелия протест против Москва Евгений Пригожин овладя града в най-продължителната борба от началото на войната в Украйна.

В изявление за телевизия Ей Би Си украинският президент Володимир Зеленски, че украинските сили държат самодейността, въпреки фактически напредъкъ да е по-бавен, в сравнение с желаят и той, и генералите му. Това става след продължаващи със седмици рецензии, че контраофанзивата е по-бавна, в сравнение с чака Западът,.

 " Ограничен прогрес ": украинските сили срещат яростна опозиция на източния фронт

Всички бихме желали да забележим контраофанзивата приключена за по-малко време. Но действителността е друга. Днес самодейността е на наша страна.Володимир Зеленски, президент на Украйна

Руското министерство на защитата, назад, оповестява за отблъснати настъпления към Бахмут в последните седмици, само че признава за сложни сражения, включтелно поради топографията и тъй като линията на прикосновение е сред два хълма.

" Сложното " бахмутско направление

Междувременно чеченският водач Рамзан Кадиров, че специфичното поделение " Ахмат " ще бъде предислоцирано към " комплицираното " бахмутско направление.

Очакваше се специфичният отряд за бързо реагиране " Ахмат " да е измежду силите, които ще заемат мястото на " Вагнер " в горещи точки на фронта. " Ахмат " обаче номинално не е частна войска, а.

 " Блумбърг ": Русия заменя " Вагнер " в Украйна с още чеченци и пандизчии

Според Кадиров преместването на силите му приказва за високото доверие от съветския Генерален щаб към боеспособността на подразделението. Той също по този начин оспори изказвания на украинците за оспорвана борба за Клишчиивка, малко обитаемо място южно от Бахмут, и смисъла ѝ за преодоляване на снабдителните пътища към града. За прекосяването на селото под контрола на " Вагнер " бе обявено на 19 януари.

Кадиров разгласява и видеоклип с командващия изпратените в Бахмут сили Апти Алаудинов, на който съгласно него Алаудинов се връща от Кличшиивка. " Както виждате, даже в покрайнините на Клишчиивка " е умерено, а украинците " водят война за Кличшиивка повече в интернет, в сравнение с терен ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР