Бетонният мост в Пловдив предстои да бъде затворен за ремонт,

...
Бетонният мост в Пловдив предстои да бъде затворен за ремонт,
Коментари Харесай

Ще падне - няма да падне: Бетонният мост в Пловдив и историята на една некадърност

Бетонният мост в Пловдив следва да бъде затворен за ремонт, което ще докара до още пътен безпорядък Мостът би трябвало да се махне или ремонтира поради плана на НКЖИ за пробив под гарата и стартиране на бързи влакове След години на закъснение от общината и от НКЖИ, обстановката сега е, че няма по какъв начин работата да се свърши, без Кючюк Париж да остане изключен от града
Бетонен параграф 22. Така може да бъде избран въпросът със съществуването на бетонния мост в Пловдив. Мостът би трябвало да бъде затворен и реконструиран, с цел да се усили неговият габарит, а той е съществена връзка на цялостен един квартал от града - Кючюк Париж - с центъра.

Темата за по този начин наречения бетонен мост в града под тепетата в действителност е от най-малко две години, като понякога по нея има мъртвило до новото ѝ покачване. Последното такова е от предходната седмица и пристигна поради новината, че в края на октомври мостът ще бъде затворен за реорганизация.

Вестта пристигна от НКЖИ, които дават отговор за. Първоначалната концепция беше пробивът да размени напълно моста, защото дублира функционалността му. Заради протест на жителите, общината съобщи, че мостът въпреки всичко ще бъде непокътнат. Това обаче е невероятно в сегашния тип, защото габаритите му не разрешават прекосяването на скоростни влакове с нова контактна мрежа.
Реклама
Така сега мостът би трябвало да се затвори, полуразруши, повдигне и отвори отначало, което ще коства 20 милиона лв..

Всичко това става на фона на в Пловдив. Пробивът под гарата е единия от и причина за затварянето на наколко булеварда и основни кръстовища. По проект всички действия по пробива би трябвало да приключат най-късно в края на идната година, с цел да не се стигне до загуба на евросредства. А голямото закъснение в този план докара до там на процедура общината да няма избор за решаването на транспортния проблем. Искаме си моста

Проблемът беше, че новината пристигна тъкмо преди изборите. Така де що има претендент за нещо в града се почувства задължен да вземе отношение по въпроса и да жигосах НКЖИ.

" В актуалното положение на превоза, в което са сложени пловдивчани - да не могат да се придвижат обикновено поради големия брой стартирани и незавършени строителни и ремонтни действия, затварянето на Бетонния мост ще блокира трафика в централната част на града. Мостът не може и не би трябвало да бъде затварян в този момент ", беше безапелационен
Реклама
На бързо съвещание на общинския съвет на 11 октомври, настоящите общински съветници взеха решение, че ремонтът би трябвало да бъде отсрочен до приключването на дейностите по кръговото кръстовище на гарата и отварянето на бул. " Христо Ботев " за придвижване. И тъй като решение за следващо отсрочване на работата там би трябвало да вземе НКЖИ, съветниците потърсиха поддръжка от Министъра на превоза Георги Гвоздейков, който поканиха в града, с цел да води договаряния. Има кръгово, няма мост

Вероятно осъзнавайки, че ще влезе в капан, министърът към този момент не е удостоверил пред " Капитал " за планувано посещаване. В отговори от НКЖИ показаха, че " за облекчаването на трафика, в контракта по възлагане на действия за спомагателното строителство по реорганизация на бетоновия мост, е заложено те да започват след обезпечаване на пътна връзка на бул. " Христо Ботев " с бул. " Руски " и ул. " Иван Вазов ".

С други думи, когато затвореното сега кръстовище пред Централна гара бъде отворено отначало.

" Надлезът ще бъде ремонтиран едвам, когато бъде пуснато кръговото придвижване на бул. " Христо Ботев ", потвърдиха за " Капитал " изпълнителите на пробива " Трейс груп холд ". Според тях обаче, дейностите по кръговото кръстовище и отварянето на булеварда за придвижване може да се случи най-рано до няколко месеца.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР