Бестселърът на американската писателка Елизабет Костова Историкът от 2005 г.

...
Бестселърът на американската писателка Елизабет Костова Историкът от 2005 г.
Коментари Харесай

"Историкът" на Елизабет Костова ще се превърне в минисериал

Бестселърът на американската писателка Елизабет Костова " Историкът " от 2005 година ще се трансформира в минисериал. Това описа авторката в изявление за " Дневник " във връзка премиерата на романа си " Земя на сенки " - нейната дълго писана " книга за България ".

" Земя на сенки " е третият разказ на Костова, която дебютира с " Историкът " от 2005 година и сложи няколко върха - правата му бяха изплатени за 2 млн. $ измежду наддаване сред издателства, трансформира се в най-продавания американски дебют и смъкна " Шифърът на Леонардо " от челната позиция в класацията за бестселъри на " Ню Йорк таймс ". Писателката е обвързвана с България от доста години посредством брачна половинка си и посредством едноименната си фондация, която провежда семинари по креативно писане, ателиета по живописен превод, връчва премията за превод " Кръстан Дянков " и предизвиква издаването на българска литература в Съединени американски щати.

Още през 2005 година " Историкът " бе изплатен от " Сони " за бъдеща кино акомодация. " Трима разнообразни сценаристи пробваха да я приспособяват. Само че книгата има шестима основни герои и четири паралелни сюжета, които се развиват в разнообразни времена, почива и на исторически извори. Преди няколко седмици обаче правата бяха изплатени от огромен американски ефирен канал, който ще я трансформира в минисериал. В съпоставяне с 2-та часа времетраене на един филм това е доста по-подходящо ", споделя Костова.

Целия диалог очаквайте на следващия ден в " Дневник ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР