Best Buy очаква търсенето на технологии да достигне дъно тази година

...
Best Buy очаква намаляващите продажби на технологии да достигнат дъно
Коментари Харесай

Best Buy очаква намаляващите продажби на технологии да достигнат дъно тази година, преди да се стабилизират, в още един знак за предпазливост на потребителите относно дискреционните разходи и покупките на дребно.

Магазинът за потребителска електроника заяви във вторник, че понижава горния край на прогнозата си за тази година, въпреки че надмина собствените си очаквания през второто тримесечие на фискалната 2024 г., 13-те седмици, приключващи на 29 юли.

„Днес отчитаме резултати от продажбите за второто тримесечие, които са в най-високия край на перспективите, които споделихме през май, и рентабилност, която е по-добра от очакванията“, каза Кори Бари, главен изпълнителен директор на Best Buy, в изявление във вторник, обсъждайки финансовите резултати за тримесечието.

„Като каза това, продължаваме да очакваме, че тази година ще бъде най-ниската точка в търсенето на технологии след две години на спад в продажбите“, каза тя.

Най-добра покупка очаква разходите за технологии да достигнат дъно тази година, преди да се стабилизират. class= Best Buy очаква разходите за технологии да достигнат дъно тази година, преди да се стабилизират. Брус Бенет/Гети изображения

За фискалната 2024 г. компанията сега очаква приходи от 43,8 милиарда до 44,5 милиарда долара, вместо от 43,8 до 45,2 милиарда долара, както беше казано в предишните насоки. Очаква се продажбите в магазини, уебсайтове и центрове за обаждания, отворени поне 14 месеца, известни като сравними продажби, да намалеят с 4,5% до 6% за годината. Преди това се очакваше спад от 3% до 6%.

Търсенето намаля през последните години, след като потребителите купиха устройства по време на пандемията, отбеляза Бари по време на разговор с анализатор във вторник. Сега хората харчат за пътувания и развлечения, каза тя, или се оттеглят напълно поради инфлацията.

През тримесечието сравнимите продажби намаляха с 6,3% на вътрешния пазар спрямо предходната година. Приходите са паднали със 7,1% до 8,89 милиарда долара на вътрешния пазар през това време.

В световен мащаб сравнимите продажби са намалели с 5,4%, а приходите са намалели с 8,8% до 693 милиона долара.

Все пак Бари е оптимист за бъдещето.

„Вярваме, че през следващата година индустрията на потребителската електроника трябва да види стабилизиране и вероятно растеж, движен от естествените цикли на надграждане и подмяна на технологиите, донесени в началото на пандемията, и нормализирането на технологичните иновации“, каза тя.

Бари посочи игрите, системите за домашно кино и телефоните като възможни категории за растеж.

Други търговци на дребно също отбелязаха спад на продажбите си през последните тримесечия.

Продажбите на Target в магазини, отворени за поне една година, са спаднали с 5,4% през последното тримесечие, включително 10,5% спад онлайн, съобщи компанията този месец. Target също намали прогнозата си за годишните продажби. А продажбите на Home Depot спаднаха с 2% през последното тримесечие, тъй като потребителите намалиха големите проекти за дома.

— Натаниел Майерсон и Анна Бани от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР