Беше почти ясно, че мандатът ще отиде при БСП, но

...
Беше почти ясно, че мандатът ще отиде при БСП, но
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Проблемът сега е абдикацията на партиите, а не дали има план за президентска република

Беше съвсем ясно, че мандатът ще отиде при Българска социалистическа партия, само че не поради абсурда с „ Нексо “. Президентът подходи инструментално, а това значи да обслужи разказът на Българска социалистическа партия към рецесията в Украйна, рецесията с газа и прочие. Тук има един по-генерален проект – уплътняване на тези идеологеми по извънредно нездравословен метод. Връчването на мандата на Демократична България би легитимирал позиции, които бяха подложени на критика от Радев – както във връзка с войната в Украйна по този начин и за военната помощ за Украйна. 

Според него казусът в този момент не е дали има проект за ходене към президентска република. Големият проблем е противоположният роман – абдикацията на партиите пред президентската институция, Народно събрание не зададе дневния ред, нямаше спор по тематиките, които провокираха проблеми от страна на служебното държавно управление. Парламентът не направи опит да завоюва назад пълномощията си. Политиците мълчаха под рецензиите на Радев, разяснява Панчугов.

Моят нюх поква, че всички партии стартират да натрупат негативи, демонстрирайки тежко изтощение пред президентската институция. Този факт се оказа изненада единствено за Българска социалистическа партия. Това е извънредно несериозно и демонстрира само отвращение да се търси излаз от тази политическа обстановка. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР