Беше нещо страшно. Аз се уплаших за себе си.“ Това

...
Беше нещо страшно. Аз се уплаших за себе си.“ Това
Коментари Харесай

На 24 май: Учителка почти е колабирала в автобус на градския транспорт в Бургас

„ Беше нещо ужасно. Аз се уплаших за себе си. “

Това показа пред публицист на Искра.бг детска учителка , която живее в ж.к. „ Славейков “ и на която на 24 май й се е наложило да пътува с рейс на градския превоз в Бургас . Жената, поискала анонимност поради заеманата специалност, описа, че преди Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, е разговаряла с мъжа си и поради предстоящите тапи и трафик са решили да употребява услугите на „ Бургасбус “ ЕООД .

В 09:51 часа на 24 май се качих на рейс, обслужващ линия Б2 от спирка „ Антон Страшимиров “ , която е ситуирана на бул. „ Тракия “, показа тя, добавяйки, че автобусът е бил цялостен и не е достигал въздух . До идната спирка „ Тракия “, която е пред магазин „ Анет “, на дамата почнало да й прилошава , пребледняла , доповръщало й се. Твърди, че е било ужасно и се е изплашила за себе си. Край „ Технополис “ към този момент й е било доста зле .

Спирка „ Антон Страшимиров “. Снимка: Скрийншот от Гугъл Maps

„ На третата спирка трябваше наложително и незабавно да сляза, тъй като не знаех какво щеше да стане. За толкоз малко разстояние щях да колабирам в рейса без въздух “ , разяснява тя.

На педагожката й е било толкоз зле, че до момента в който е била в рейса, възрастен мъж е станал да й освободи място да седне , а различен й е подал вода да пие. Тя се извинява и на възпитаници, които леко е бутнала, да й създадат път да слезе. По думите й в автобуса е имало доста дребни деца , родителите им , възрастни хора и даже бременна . В момента, в който е напуснала рейса на спирка „ Младост “, е бил пуснат климатик – това е схванала пострадалата от своя колежка, с която е пътувала.

С алена линия е обозначен маршрутът на учителката. Снимка: „ Бургасбус “ ЕАД

Слизайки на спирката, тя е имала сили само да се обади на брачна половинка си и да го помоли да я вземе. Не е била в положение да види дали има други хора в нейното състояние.

„ Имам 20-години педагогичен стаж и надлежно всяка година участвам на митинги. Такова нещо не ми се беше случвало – да ми стане неприятно, тъй като не ми доближава въздух. Беше претъпкано. Знаете на 24 май защо става дума. Искам да се знае, тъй като следващата година може да е същото. Искам да опиша за случая, тъй като не чакам знамение, не може да се върне обратно и прочувственото ми положение тогава, само че най-малко да се има поради различен път. Предполагам, че и от Общината знаят какво е. Трябва ли да се случи най-лошото, с цел да се вземат ограничения? “

Припомняме, че на 23 май от Община Бургас оповестиха, че морският град се приготвя за най-мащабното до момента празнично шествие на бургаските детски градини, учебни заведения, научни и културни институти, отдадено на 24 май. По техни данни тази година са се записали за присъединяване близо 10 000 души , до момента в който техният брой през 2022 година е бил 7000.

Потърпевшата разяснява тези данни като добави, че с изключение на участниците в празничното шествие, на него са участвали родители , жители и посетители на града. Тя регистрира, че в същия ден са били баловете на зрелостниците . И пита:

„ Не беше ли редно най-малко сутринта да се плануват рейсове на по-чести шпации от време и климатиците да работят, с цел да може да се диша? “

Автобуси. Снимка: Фейсбук

Преди празника на уеб страницата на „ Бургасбус “ ЕООД беше оповестено, че на 24 май всички линии в градския и междуселищен превоз ще се движат по откритите написания за празнични дни . Също по този начин:

„ За да бъде улеснено напредването от комплексите до центъра на гр. Бургас, където ще се организира обичайното празнично шествие, в утринните часове по линии Б1, Б2 и 9 рейсовете ще се движат на по-малки шпации. “

Това не е изолиран случай с цялостни рейсове на градския превоз в Бургас на 24 май. Жена, която е пътувала също от ж.к. „ Славейков “, само че в маршруткa , показа за още една неприятна обстановка – имало е дядо, който се е отъркал в нея. Младеж е станал свидетел и го е хванал леко за яката с думите: „ Какво правиш?! “

Жената твърди: „ Ситуацията в маршрутката беше – игла да пуснеш, няма къде да падне. Качих се на една от първите спирки, като до тази на „ Кауфланд “ на бул. „ Янко Комитов “ беше претъпкана с хора. “

Майка на ученичка в I клас пък е хванала бързата линия Б12 . Тя показа пред медията ни, че е имала шанс да се качи в рейса на една от първите спирки на бул. „ Проф. Яким Якимов “ и е съумяла да седне с детето си , само че в границите на една-две спирки е било толкоз цялостно, че въздух не е достигал.

Спирка. Снимка: Скрийншот от Гугъл Maps

„ Беше извънредно. Чух другите пасажери да разясняват, че е трябвало да се пуснат рейсове на по-често. Моят рейс беше през 20 май. Това е задоволително дълъг интервал от време, на този празник, на спирката да се съберат доста хора. И автобусът ни беше от дългите, и все пак беше претъпкан “ , посочи тя пред медията ни.

Работещи в центъра пък акцентираха, че са закъснели за работа , тъй като не е имало място в рейсовете на градския превоз и е нямало по какъв начин да се качат в тях .

Родители се оплакаха и от неналичието на таксита  „ звъняхме на няколко разнообразни компании и всички отхвърлиха да ни вземат “ . Други, употребили персонални коли , не желаят да си спомнят за големите тапи и за това, че не е имало къде да паркират. Всички те се надяват следващата година организацията да бъде по-добра .

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР