Берое Стара Загора спечели за втора поредна година Купата на

...
Берое Стара Загора спечели за втора поредна година Купата на
Коментари Харесай

За втори пореден път: Берое вдигна Купата на България

Берое Стара Загора завоюва за втора поредна година Купата на България, побеждавайки с 85:57 (27:8, 20:15, 18:23, 20:11) Монтана 2003 на финала в столичната зала „ Триадица ”.

Срещата стартира на доста високи обороти за старозагорки, които предрешиха изхода на дуела още през първата четвърт, която приключи 27:8 в тяхна изгода.

Това скова отбора от Монтана, който продължи да отстъпва сензитивно на противника си до почивката. Паузата пристигна при 24 точки (47:23) в интерес на Берое.

Чак при започване на второто полувреме Монтана сподели по-добра игра. Баскетболистките на треньора Стефан Михайлов започнаха третата четвърт със сериозна мотивация в отбрана и стопиха пасива си до 15 точки.

Това обаче беше всичко, на което бяха способни и до края на дуела Берое още веднъж имаше голямо предимство, с цел да премине разликата от 30 точки малко преди финалната сирена.

Жаклин Златанова беше най-хубава за Берое с 21 точки, 5 битки и 5 откраднати топки. Матеа Тавич добави още 17 точки, а Теодора Динева приключи срещата с 15 точки.

За Монтана Христина Иванова приключи с 26 точки.

 За втори следващ път: Берое подвигна Купата на България

Таня Гатева, старши треньор на Берое: " Признавам си, че чаках по-оспорван мач и да ни бъде доста мъчно. Подходихме с доста сила и предпочитание в срещата и на това се дължи огромната разлика в мача. Но ние се готвехме доста дълго време за тази среща. Не считам, че е било по-трудно да защитим купата, в сравнение с да я спечелим първия път. В България има да победим един тим и ние го направихме.Преди сезона си поставихме три цели - спечелването на купата, на купата и на Адриатическата лига. Първата цел към този момент е реализирана. "

Жаклин Златанова, MVP на финала: " Този сезон спечелихме купата по-безапелационно, само че насладата не е по-малка. Тази година в тима ни има и чужденки, само че химията ни е на доста високо равнище и тя се вижда както на терена, по този начин и отвън него. През февруари целия месец се готвехме за този мач. Треньорите ни ни направихме микроподготовка тъкмо с концепцията през днешния ден да бъдем в най-хубава форма за този край. "

Стефан Михайлов, старши треньор на Монтана 2003: " Лошото ни начало ни попречи. Имахме концепция и проект за мача, който бе изцяло разрушен с неприятната ни игра. В отбрана се справихме зле и против тим като Берое няма по какъв начин да не бъдем осъдени. Поведоха ни с 20 точки на почивката. След това свалихме на 15 или 16, само че след това направихме нова неточност и Берое се откъсна доста съществено. Грешките ги направиха състезателки с опит. Не считам, че е имало повече напрежение или терзание, може би единствено нервите ни бяха допълнително. "

 

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР