Берое постигна домакински успех срещу Левски. Берое победи с 2:1

...
Берое постигна домакински успех срещу Левски. Берое победи с 2:1
Коментари Харесай

Берое постигна домакински успех срещу Левски


Берое реализира домашен триумф против Левски. Берое победи с 2:1 вкъщи Левски в дуел от 15-ия кръг от Първа лига и реализира първа победа против „ сините “ от декември 2020 година насам.

Домакините поведоха в резултата още в четвъртата минута. Енцо Ойос подаде за Вини Трибуле, който напредна и шутира, топката се удари в крайници на Жереми Петрис и доближи до Джани Политино, който остана самичък против Николай Михайлов и с удар по земя направи 1:0.

След тъкмо 20 минути игра Андриан Краев шутира неопределено от далечна отдалеченост. Четири минути по-късно Марин Петков стреля мощно от фаул, само че топката срещна стенатаи излезе в ъглов удар.

В 40-ата минута последва диагонален удар на Рикардиньо, който също не откри очертанията на вратата на „ зелено-белите “. Две минути по-късно Марин Петков центрира от ъглов удар, а Рикардиньо опита да се разпише с глава, само че още веднъж не съумя да прати кълбото в рамката на вратата.

В последните секунди на първата част Марин Петков стреля по земя, само че топката излезе в корнер. При осъществяването на статичното състояние се получи съществено безредие в наказателното поле на домакините, а Рикардиньо откри Кристиан Димитров, който в празната врата изравни за 1:1.

През втората част гостите имаха предимство и доближиха до няколко голови положения. Влезлият като запаса Асен Митков центрира от ъглов удар и Цунами с глава засече топката, а Густаво Каскардо съумя да се намеси уверено.

В 53-ата минута Митков подаде за Рикардиньо на границата на наказателното поле и бразилецът шутира в ръцете на Ачинели. Десет минути по-късно Дарлан пусна към Асими Фадига, който от няколко метра стреля, само че вратарят на домакините още веднъж мазета уверено.

В 67-ата минута Асен Митков тества шанса си от директен свободен удар, като съумя да трансферира стената, само че и вратата на старозагорци. Две минути по-късно Асими Фадига нанесе тежък удар от отдалеченост, който мина високо над горната греда.

Малко повече от четвърт час преди края на постоянното време Берое съумя да накаже груба неточност в отбраната на „ сините “. Кристиан Димитров сбърка в центъра, а Леандро Годой лиши топката, напредна и технично трансферира Николай Михайлов за 2:1.

Дълбоко в спомагателното време Цунами с глава стреля около вратата на тима от Стара Загора и пропусна да изравни.

След втория си следващ триумф Берое се изкачи на осмо място в класирането, до момента в който Левски остана на четвъртата позиция в Първа лига.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР