Берлин трябва да работи съвместно с Париж, ако иска да

...
Берлин трябва да работи съвместно с Париж, ако иска да
Коментари Харесай

Габриел: Германия трябва да застане рамо до рамо с Франция, за да подобри ЕС


Берлин би трябвало да работи взаимно с Париж, в случай че желае да усъвършенства и разшири Европейския съюз, съобщи немският министър на външните работи Зигмар Габриел.

„ Франция и Германия – в миналото върли врагове имат общата отговорност да развият Европа оттук-насетне “, сподели той в изявление за Агенция Франс Прес, наблягайки, че топ целта на двете страни ще би трябвало да бъде безусловно „ промяна на икономическия и паричния съюз “.

Пред медията Габриел настоя също по този начин, че Меркел би трябвало да "сграбчи историческата възможност", която й се предлага в лицето на Макрон “, тъй като в противоположен случай „ един ден Европейски Съюз ще съществува единствено на хартия “.

Както напомня Агенция Франс Прес напоследък френските и немските водачи показват все по-голямо единение на фона на наближаващата 55-годишнина от Елисейския контракт.

Сключен сред президента Шарл де Гол и канцлера Конрад Аденауер - създателите на актуалната Франция и Германия - документът от 1963 година има за цел да подсигурява, че държавните управления на двете страни са тясно обвързани една с друга.

Френският и немският парламент ще одобряват в понеделник взаимна резолюция, в който се приканва за актуализиране на контракта. С това депутатите се надяват, че вотът ще сложи началото на "по-нататъшни стъпки за задълбочаване на френско-германското приятелство", съобщи пред Агенция Франс Прес и Фокер Каудер, началник на консервативната група на ХДС в Бундестага. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР