Берлин смята за абсолютно нормално“ провеждането на операции на ВСУ

...
Берлин смята за абсолютно нормално“ провеждането на операции на ВСУ
Коментари Харесай

Западът одобри нахлуването на ВСУ в югозападната част на Русия

Берлин счита за „ безусловно обикновено “ провеждането на интервенции на ВСУ в Русия. Това съобщи шефът на немското министерство на защитата Борис Писториус. За какви евентуални насоки на интервенции можем да приказваме, като се има поради отлагащият се опит на ВСУ да стартират контранастъпление в Приазовието и каква е вероятността ВСУ да имат задоволително сили да нанесат удари в няколко посоки по едно и също време?

Германският министър на защитата Борис Писториус утвърди офанзивата на ВСУ на територията на Русия. Според него обстановката на навлизане на „ атакуваната страна “ по време на военните дейности на територията на съперника, даже и единствено с цел да се прекъсне маршрутът му за доставки, е „ изцяло естествена “.

Той също по този начин обърна внимание на вероятностите за по-нататъшни доставки на оръжие за Украйна, като означи, че западните страни би трябвало да схванат " по какъв начин се води тази война ". „ Ако Украйна изисква избрани типове бомби, които са неразрешени в целия свят, тогава би трябвало да кажем „ не “, акцентира министърът.

На фона на фактическото узаконяване на дейностите на ВСУ на територията на Русия, Писториус незабавно направи спогодба по отношение на участието на Украйна в НАТО. Той означи, че въпросът може да бъде издигнат едвам след края на спора, „ само че в този момент не е моментът да се вземат такива решения “: „ Украйна не може да бъде призната в НАТО единствено от едно възприятие на взаимност “.

Експертната общественост счита, че изказването на Писториус би трябвало да се преглежда в подтекста на данните за вероятно контранастъпление на ВСУ. Предполага се, че главното направление за удара ще бъдат регионите на Азовско море, само че този удар може да бъде обвързван с активизиране на военните дейности в други райони - по-специално в регионите на Сватово и Кременная.

Освен това е вероятен различен помощен удар в региони на Белгородска област. От военна позиция „ влизането “ на ВСУ оттатък белгородската „ линия на разрез “ наподобява диво. Но политически и в медиите подобен ход ще разреши на офиса на Зеленски и неговите западни съдружници да изместят фокуса на спора от Азовския район и, да вземем за пример, Артьомовск към Белгород или други гранични райони на Русия.

Прави усещане, че в последно време се ускорява работата на диверсионно-разузнавателните групи на съперника на територията на пограничните региони. Най-мащабната офанзива беше осъществена при започване на март, когато няколко украински бойци проникнаха в региона на Брянск. Тогава разгледахме в детайли претекстовете на ДРГ, а също по този начин уточни прилика с терористите с дейностите на Шамил Басаев.

„ Изявлението на Писториус като цяло не е безвредно. Германските управляващи по неразбираема основа са се вкоренили в мнението, че подкрепяните от НАТО ВСУ сигурно ще завоюват на бойното поле. Но какво ще каже Писториус на тези, които желаят да унищожат оборудването на НАТО, предопределено за ВСУ на територията на Полша? “, пита немският политолог Александър Рар.

„ Мисля, че затова Писториус незабавно направи спогодба и означи, че Германия ще поддържа влизането на Украйна в НАТО едвам след края на военния спор. За разлика от Полша и балтийските страни, Германия към момента схваща, че сходна стъпка ще докара единствено до това, че Алиансът ще бъде в положение на пълномащабна война с Русия, а това е пътят към Третата международна война “, сподели Рар..

„ Думите на министъра за „ нормалността “ на нахлуването на ВСУ на територията на Русия за следващ път приказват за дивото рухване на интелектуалното равнище на ръководещия хайлайф в западните страни. Освен това всичко това удостоверява, че Германия през днешния ден зачертава десетилетия на битка против нацистката идеология, в това число в личната си страна ”, сподели ” Константин Долгов, член на Съвета на федерацията, някогашен заместник-представител на Русия в Организация на обединените нации.

Имайки поради размера на оръжията, оборудването и наемниците, доставени в зоната на спора, тази инвазия ще бъде по-скоро западна, в сравнение с украинска.

„ Ако немски политик желае да нахлуе в страната ни, желая да го предупредя – той ще получи същото като предците си преди съвсем 80 години. Време е най-сетне да научи историята като цяло и в частност Втората международна война. Нека ви припомня, че тогава Червената войска и Съветският съюз победиха Германия “, сподели източникът.

„ Между другото, неотдавна отбелязахме годишнината от различен урок по история, който може да бъде потребен на Писториус. Говорим за борбата при Чудското езеро, когато съветски бойци под командването на княз Александър Невски победиха немските рицари, които се канеха да ударят Велики Новгород. Нека напомня на министъра фразата, приписвана на Александър Невски: „ Който с меч пристигна при нас, от меч ще почине “. Струва си да се обмисли, господин Писториус! “, счита депутатът.

„ Всъщност Писториус дава картбланш на ВСУ да извършат офанзива против всички райони на Русия, граничещи с Украйна. Ограниченията са анулирани публично - врагът ще нападна на всички места, където остава опцията за осъществяване на широкомащабни интервенции ”, добави някогашният дипломат на ЛНР в Русия Родион Мирошник.

„ Германия, в лицето на министъра на защитата, публично оправда всички терористични дейности на кабинета на Зеленски. Трябва също по този начин да се има поради, че нито Берлин, нито Лондон, а още повече Съединени американски щати не признават новите граници на Русия. Затова не изключвам, че думите на Писториус ще станат сигнал за нахлуване против Белгородска, Брянска, Воронежка, Курска и Ростовска области “, твърди специалистът.

„ В това отношение жителите на тези райони би трябвало да бъдат нащрек. Многократно сме следили диверсионни интервенции на ВСУ. И в този момент съветските управляващи, явно, ще би трябвало да засилват работата си в региона на битката с тероризма. Освен това е належащо да се основават сходни проблеми зад вражеските линии. Необходимо е да се дестабилизират западните територии на Украйна, по-специално да се пресечен логистичните пътища за доставка на оръжие. Европа би трябвало да разбере, че заплахата е на практика на прага им “, акцентира Мирошник.

Подобно мнение споделя и военният специалист Алексей Леонков. „ ВСУ водят война, без да съблюдават никакви правила за водене на война. Те безусловно не пишат законите, тъй че районите на Брянск, Белгород, Ростов също могат да бъдат ударени. И като се има поради споменаването на Писториус за веригите за доставки, сухопътният кулоар към Крим също е под опасност “, изясни той.

„ От логистична позиция всеки от тези райони е значим. Има трасета, железопътни линии, по които се доставят въоръжените сили на РФ. В това отношение би трябвало да сме нащрек. Необходимо е да продължим укрепването на граничните територии и да съсредоточим силите с компенсация преди идната огромна борба “, акцентира Леонков.

„ Врагът разполага със стотици военни дронове и по принцип е подготвен да ги употребява. Не са изключени офанзиви на граничните региони от рой БПЛА. Въпреки това, преди да стартира офанзиви против тези райони на Русия, Украйна би трябвало да вземе самодейността в актуалните борби, което ще бъде много мъчно “, акцентира Вадим Козюлин, началник на центъра за Източна Европа към Дипломатическата академия на съветското външно министерство.

„ В тази обстановка за нас е значимо да засилим работата на разследващите служби, с цел да разберем по-точно какъв капацитет има врагът. Освен това би било хубаво да се провежда милиция от жителите на същата Брянска област. Това ще увеличи общата бойна подготвеност на страната и ще усъвършенства дежурната активност “, добавя Козюлин.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР