Берлин. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с

...
Берлин. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова проведе работна среща с Джейсън Уонг, изпълнителен директор на центъра за изследвания към “Глобалния форум за туризъм и икономика”

Берлин. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с Джейсън Уонг, изпълнителен шеф на центъра за проучвания към “Глобалния конгрес за туризъм и стопанска система ”. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Двамата разговаряха в границите на най-значимия туристически конгрес ITB Берлин, където България се показва с народен щанд.
Министър Ангелкова показа събитията на министерството в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Тя осведоми господин Джейсън Уонг за резултатите от съвета на министрите на туризма, който се организира в София средата на февруари. Във форума участваха Елжбета Биенковска, еврокомисар по вътрешен пазар, индустрията и предприемачеството, Зураб Пололикашвили, общоприет секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации и над 500 делегати и посетители. Министър Ангелкова уточни, че измежду главните дискутирани тематики е била самодейността „ 2018 година – Година на туризма Европейски Съюз – Китай “. Потенциалът на китайския пазар е голям, през 2017 година в европейските страни са регистрирани 12,4 млн. туристически визити на китайски жители с растеж от 18% по отношение на 2016 година, сподели министърът.
Тя означи, че България ще бъде хазаин на 7-ата среща на върха на държавните и държавните ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през втората половина на 2018 година Министърът осведоми, че в границите на събитието ще бъде извършен и Китайско-Български туристически конгрес и предложи на господин Джейсън Уонг да бъдат съорганизатори.
На срещата бе дискутирана и опцията за коопериране сред южната провинция Гуангдонг, която е с най- висок БВП на глава от популацията.
Министър Ангелкова срещна събеседника си с подготовката за 2-рото издание на „ Международния конгрес на международните цивилизациите и античните направления “ през ноември тази година и предложения господин Джейсън Уонг на форума. Министърът уточни, че ведомството и държавното управление водят поредна политика за одобряване на България като туристическа дестинация на четири сезона и за разпространение на културни-историческите ни благосъстояния.
Г-н Джейсън Уонг поздрави министър Ангелкова за усърдната работа за развиване на туризма в България. И уточни, че плануваните събития през тази година ще окажат позитивен резултат за привличане на повече китайски туристи в Европа и България.
В рамките на ITB – Берлин, министър Ангелкова организира работна среща и с министъра на туризма на Република Мавриций Анил Гаян. През предходната година общият брой задгранични гости в България са близо 8,9 млн., което е със 7,6 на 100 повече от 2016 година Приходите от интернационален туризъм в страната през 2017 година възлизат на 6,895 милиарда лева с 9,3% повече по отношение на рекордната досега 2016 година, осведоми българският министър.
Двамата разискаха разновидности за разширение на съдействие в туризма както и капиталовата карта, съдържаща 32 български плана, които биха били забавни за вложителите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР