Берлин. Германският министър на транспорта Фолкер Висинг заяви, че Берлин

...
Берлин. Германският министър на транспорта Фолкер Висинг заяви, че Берлин
Коментари Харесай

Според германски министър Берлин няма да поставя горна граница за броя на приети украински бежанци

Берлин. Германският министър на превоза Фолкер Висинг съобщи, че Берлин няма да дефинира горна граница за броя на бежанците от Украйна, които ще одобри.

Висинг съобщи пред медиите от Редакционсверк Дойчланд, че Германия въпреки всичко би трябвало да бъде готова за непредвидени обстановки, защото повече от 5 милиона души към този момент са напуснали Украйна, откогато Русия стартира войната на 24 февруари.
Висинг, от неолибералната партия на Свободните демократи, съобщи, че няма опция Германия да дефинира предел за броя на бежанците.

" Този въпрос не стои. Германия не може и няма да върне назад нито един емигрант от Украйна ", сподели Висинг.

Министърът съобщи, че неговото ведомство е направило всичко допустимо да одобри бежанци, които са стигнали до Полша, която е приела максимален дял украински бежанци от всички страни.

" Много бързо осигурихме опция бягащите хора от Украйна да бъдат превозени до Германия от Полша. В Хановер, Котбус и Берлин има центрове за разпределение на бежанците. "

Висинг съобщи, че броят на хората, бягащи към Германия с трен, от този момент е намалял доста спрямо пиковия интервал при започване на войната. " От 8200 до към 2500 души дневно ", споделя Висинг.

Въпреки това той добави, че към момента може да има нарастване на броя на идващите. Според него, в случай че има заплаха от претоварване на прилежащите на Украйна страни, Германия би трябвало още веднъж да упорства за разпределение на бежанците в целия Европейски Съюз.

Висинг съобщи, че натискът върху Полша е бил голям, като в един миг всеки ден там са дошли по към 120 000 украинци. Само във Варшава има повече от 300 000 бежанци, сподели той.
Проучване за в. " Франкфуртер алгемайне зонтагсцайтунг " демонстрира, че две трети от германците или сами са взели участие в помощ на бежанци, или познават някой, който е помагал на украински бежанци.

Около 44 % от интервюираните сами са се присъединили персонално, да вземем за пример като са дарили пари или артикули или са приели хора.

Същевременно 49 % декларират, че познават някой, който е взел участие. Малко над 30 % споделят, че не са били дейни и не познават никого, който към този момент е оказал помощ.

Според данни, оповестени от немската полиция предходната седмица, Германия е приела към 320 000 бежанци от войната в Украйна, макар че действителният брой евентуално е по-висок.

Превод и редакция: Българска телеграфна агенция
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР