Берберян е била тогава депутат от СДС и е злоупотребила

...
Берберян е била тогава депутат от СДС и е злоупотребила
Коментари Харесай

Берберян да върне 21 декара в Борисовата градина

Берберян е била тогава народен представител от Съюз на демократичните сили и е злоупотребила с власт. Заедно със брачна половинка й са били съдени, само че с политическа поддръжка е оправдана.

По 750 хиляди евро излиза на Столична община всеки един от 15-те жилището, с които Юлия Берберян направи заменка, с цел да получи 21 декара в Борисовата градина, където през днешния ден се намира (до "Софияленд ") тенис комплексът на известната фамилия. Тези данни изнесе ръководителят на правната комисия в СОС Орлин Иванов. Берберян е получила 21 декара за 15 панелни жилището в "Люлин ", "Дружба " и "Обеля ".

Изнесените обстоятелства бяха вследствие на офанзивата на общинския консултант Марта Георгиева, която сподели,че Общината раздавала парцели в парк "Борисовата градина ". Тя упрекна Орлин Иванов, че е част от модела "Софиянски ". Тогава той изнесе детайлности към договорката с големи общински терени по времето на Софиянски.

"Аз съм член на анкетната комисия и има доста заложени цъкащи бомби. Те са сложени в интервала 1997 година до 2004 година. След това разпродажбата стопира по времето, когато ръководител на Общинския съвет е бил Владимир Кисьов ", напомни Орлин Иванов. Той непосредствено сподели на Марта Георгиева да беседва с техните хора да върнат 21 декара на Столична община. А Общината ще им върне 15 панелни жилището.

"Г-н Иванов, ДСБ е основана през 2004 година, с цел да избяга от модела "Софиянски ", сподели Марта Георгиева. По времето, когато е направена заменката на жилища против общински терен, цената е била към 500 евро на квадратен метър. В момента е към 1000 евро. Сделката през далечната 1998 година беше обществено известна. След нея имаше неодобрение, само че тя беше утвърдена от тогавашния състав на столичен общински съвет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР