„Белла“ придоби унгарския производител и доставчик на храни за пазарите

...
„Белла“ придоби унгарския производител и доставчик на храни за пазарите
Коментари Харесай

„Белла“ придоби унгарската верига Marathon Foods срещу 12 млн. лв.

„ Белла “ закупи унгарския производител и снабдител на храни за пазарите от Европейски Съюз и мултинационалните вериги Marathon Foods, оповестяват от компанията. Стойността на договорката е 12 млн. лева С инвестицията българската компания дава поръчка за интензивно наличие в доставката на хранителни артикули на пазарите в Западна Европа.

С придобиването на Marathon Foods партньорската мрежа на „ Белла “ се разраства и в нея влизат McDonald’s, BurgerKing, Aldi, FamilyFrost, O’Cool, Tesco, Iceland, Spar, Auchan.

Емблематичното за „ Белла “ портфолио от тестени артикули се обогатява с нови типове и усети – ролца с разнообразни пълнежи (зеленчуци, пилешко месо, пуешко месо, свинско), тестени хапки, сиренки, хот-дог, грил артикули, гироси, щрудели, канелени рола и мексикански ролца.

„ Стартирахме годината с огромна капиталова стратегия и в трите посоки произвеждане, логистика и износ на храни. Висококачественото произвеждане притегля от ден на ден консуматори в Европа и имаме вяра, че разширението ни на индустриалната ни активност в централната и западната част на континента е верният бизнес метод “, разяснява във връзка стъпването на „ Белла България “ в Унгария изпълнителният шеф на компанията Елза Маркова.

Marathon Foods Ltd е основана през 1992 година в Унгария. Компанията е регулярен снабдител за мултинационалните търговски вериги и е с развито портфолио от храни по обичайни за Унгария предписания, както и особено основани за местни пазари по света.

„ Белла България “ е българска компания с интернационално присъединяване и мениджмънт, един от водачите в хранителния отрасъл в източно-европейски проект, разрастващ артикули по водещите европейски стандарти за високо качество на продукцията и здравословни храни. В отговор на упованията на потребителите за артикули с непрекъснато качество и конкурентни цени, „ Белла България “ работи в партньорство единствено с компании, гарантиращи високото качество и цялостния надзор на суровините за произвеждане.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР