Белият дом съобщи, че няма данни трите летящи обекта, които

...
Белият дом съобщи, че няма данни трите летящи обекта, които
Коментари Харесай

Трите свалени НЛО може да са били добронамерени, каза Белият дом

Белият дом заяви, че няма данни трите летящи обекта, които американските военни взривиха в небето през уикенда, да са свързани с хипотетичен китайски шпионаж.

Обектите може да са " свързани с търговски или проучвателен организации и да са доброжелателни ", сподели представителят по националната сигурност Джон Кърби .

На 4 февруари американски край крайбрежията на Южна Каролина китайски балон, минал над Съединени американски щати, за който се твърди, че е употребен за шпионаж. Пекин отхвърли това, като сподели, че става дума просто за дирижабъл за наблюдаване на времето, който се е отклонил от курса. Китайските управляващи упрекнаха Вашингтон в " свръхреакция ".

След това изтребители неидентифицирани летящи обекта над Аляска, Канада и Мичиган . Американските и канадските чиновници към момента не са разкрили остатъци. Кърби посочи, че повече може да се разбере тогава, само че те са в труднодостъпни региони – в замръзналия север и езерото Хюрън .

" Няма никакви индикации, че тези три обекта са били част от шпионската стратегия на Китайската национална република или че са взели участие във външно разузнаване ", сподели още представителят.

Той обаче означи, че нито една компания, организация или държавно управление към момента не са предявили искания към обектите.

При последния удар - над езерото Хюрон - първата ракета Sidewinder , изстреляна от американски боен аероплан F-16, е пропуснала задачата си.

" Първият изстрел е пропуснат. Вторият изстрел попадна в задачата ", съобщи ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете Марк Мили по време на посещаване в Брюксел във вторник.

" Полагаме огромни старания, с цел да сме сигурни, че въздушното пространство е чисто и фонът е чист до оптималния ефикасен обхват на ракетата. И в този случай ракетите се приземяват, или ракетата се приземява, безвредно във водите на езерото Хюрон ".

Междувременно представител на китайското министерство на външните работи разкритикува американската реакция.

" Мнозина в Съединени американски щати се питат: " Каква изгода може да донесе такова скъпоструващо деяние на Съединени американски щати и на техните данъкоплатци? ", съобщи във вторник Уан Уенбин.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР