Белият дом поиска близо 106 милиарда долара за финансиране на

...
Белият дом поиска близо 106 милиарда долара за финансиране на
Коментари Харесай

Белият дом поиска от Конгреса 106 милиарда долара за Украйна и Израел

Белият дом изиска близо 106 милиарда $ за финансиране на амбициозни проекти за подсилване на сигурността на Украйна, Израел и на южната граница на Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Около 14,3 милиарда $ от поисканите от американското президентство средства за фискалната 2024 година ще бъдат за Израел, огромна част от които са планувани за подсилване на противоракетната и противовъздушна защита на Израел и за покупка на други типове въоръжение за военните му потребности.

Байдън желае и 9 милиарда за филантропично подкрепяне за Израел и Газа, където популацията е изправено пред филантропична рецесия, която става все по-тежка.

Предложението включва и отделянето на 13,6 милиарда $ за повишение на сигурността по южната граница предвид на засиления напън, на която подложена от миграционните потоци от страните от Карибския район и Латинска Америка, а също и за секване търговията с влизащия през тази граница фентанил. Четири милиарда $ са планувани и за военна и финансова помощ противопоставяне на опитите на Китай да разшири въздействието си в Азия.

Но лъвският къс от средствата, 61,4 милиарда $, се пада на Украйна. Искането по това перо включва милиарди долари за възобновяване на военната техника, с която разполага Киев, даване на икономическа и военна помощ и поддръжка за украинските бежанци в Съединени американски щати.

" Светът гледа и американският народ с право чака от своите водачи да покажат единение и да подхващат дейности за реализирането на тези цели ", съобщи Шаланда Йънг, началник на Административно-бюджетното ръководство на Белия дом в писмо до и.д. ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Патрик Макхенри. " Призовавам Конгреса да излезе с изцяло, двупартийно решение по тях в идващите седмици. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР