Белия дом е инструктирал Държавния департамент да замрази повече от

...
Белия дом е инструктирал Държавния департамент да замрази повече от
Коментари Харесай

Тръмп замрази над 200 млн. долара, предназначени за възстановяването на Сирия

Белия дом е инструктирал Държавния департамент да замрази повече от 200 млн. $, предопределени за „ възстановителните действия “ в Сирия и оказването на филантропична помощ в страната, оповестява „ Уолстрийт джърнъл “. По данни на изданието президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е решил да блокира средствата, откакто е схванал за тяхното предопределение от журналистически материал.

Информацията бива оповестена единствено ден, откакто Тръмп увери, че американските войски ще изоставен Сирия доста скоро.

" Каним се да си тръгнем оттова доста скоро, с цел да се върнем в нашата страна, на която принадлежим, в която желаеме да живеем ", съобщи в четвъртък в Ричфийлд, Охайо президентът, като добави, че съгласно него е „ извънредно време и другите да се погрижат (за протичащото се в Сирия) “.

Позовавайки се на свои източници от американската администрация, по-късно Агенция Франс Прес заяви, че изявлението на Тръмп в действителност не е било случайност, а отражение на продължаващите му към този момент няколко седмици проекти да се откаже от средносрочния и дълготрайния ангажимент на Съединени американски щати към стабилизирането на Източна Сирия.

Амбициите на Тръмп са в безспорен прорез и с новата тактика на Съединени американски щати във връзка с Сирия, която бе оповестена през януари тази година от държавния секретар Рекс Тилърсън.

Според Тилърсън американските военнослужещи би трябвало да останат в Сирия, с цел да предотвратят завръщането на ИД и „ Ал Кайда “ на територията й, както и да отстраняват опцията Иран да „ ускори още повече позициите си в Сирия “. По-късно в своя тирада в университета в Станфорд той предизвести още, че " цялостното евакуиране на американските военни сега ще върне властта на Асад и ще продължи бруталното му отношение към личния му народ ". Преди броени седмици обаче Тилърсън беше уволнен. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР