Белинда Бенчич показва сериозно израстване в представянето си през последните

...
Белинда Бенчич показва сериозно израстване в представянето си през последните
Коментари Харесай

След 3-часов трилър в Берлин: Бенчич надви Сакари и ще търси втора титла на трева!

Белинда Бенчич демонстрира съществено израстване в представянето си през последните два месеца, изключително от началото на тревния сезон, като положителните ѝ изяви досега в Берлин и характерът, който показва, с цел да печели непроменяемо в три елементи при всяка своя поява на корта, я накараха да мечтае за втора купа на зелената настилка след триумфа ѝ в Ийстборн преди към този момент цели седем години. Швейцарката при миналогодишното си присъединяване в немския град доближи край, който през днешния ден се опита да повтори, изправяйки се против шестата ракета на света и втора сложена в схемата Мария Сакари, която в хода на конкуренцията записа неколкократно безапелационни победи.

Сблъсъкът извади на показ сериозна част от най-хубавите удари в репертоара на двете тенисистки, като сервисът работеше идентично при всяка тях, само че една концепция по-голямото неизменност в играта на Бенчич даде своето отражение върху резултата и тя реализира прословут поврат, с цел да стигне до крайния триумф след (6)6:7 6:4 6:4, в своебразна борба на корта в немската столица траяла малко над три игрови часа. С успеха си международната номер 17 се класира за финала в Берлин, където ще опита да завоюва трофея след миналогодишния си крах в мача за купата, а последното ѝ затруднение по пътя към второ отличие на трева ще бъде победителката всред Онс Жабер и Кори Гоф.

Гъркинята започва безупречно дуела, като осъществя пробив още при дебютното подаване на съперничката, но се затрудни със затвърждаването му и след над 10-минутен гейм се пречупи, допускайки възстановяне на паритета. Само минути по-късно швейцарката взе самодейността на своя страна и излезе напред в резултата с брейк, но едва показване на начален удар не ѝ разреши да се откъсне напред и равенството за следващ път се резервира на таблото. В оставащите мигове до края на частта международната номер 6 отрази отрази на два пъти брейкболи и най-логичният излаз бе тайбрек. Там Сакари рано си обезпечи водачеството, само че след неточност разреши на противничката си да доближи сетбол, обаче резервира забележително самообладание и посредством своебразен поврат записа откриващия сет 74 минути след неговото начало на сметката си.

Световната номер 17 очевидно разочарована от пропуснатите шансове бе покрай това да инкасира пробив на старта на втората част, само че остана спокойна в ударите си и даде старт на превъзходството на сервиращите. Разиграванията протичаха относително постепенно и методично за тревната настилка, като последователно с времето се стигна 10-я гейм, в който гъркинята подаваше за равнене на резултата, но Бенчич заигра самоотвержено в опитите си за офанзива, което ѝ донесе пет сетбола и съумя да оползтвори последния от тях, с цел да изпрати мача в решителната му фаза.

Двете тенисистки бяха покрай това да се пречупят в началните си подавания за третия сет, само че все пък удържаха на натиска на посрещачите и паритетът се резервира. Не след дълго се сътвори усещането, че втората сложена в схемата очевидно има преимущество на корта, което ѝ донесе четири брейкбола, само че за нейно страдание, както досега в дуела, тя не съумя да покаже най-хубавото от себе си във значимите моменти и ги пропиля. Бенчич от своя страна само се стремеше към това да печели подаванията си, но демонстрираната добра отбрана под съществено напрежение ѝ вдъхна сериозна доза убеденост, с цел да тръгне в офанзива и идентично на предходния сет в заключителните минути на частта си обезпечи серия мачболи, като с положително излизане на мрежата оползтвори третия от тях, падайки на земята от наслада, откакто се поздрави с успеха в напълно гладиаторски конфликт, който продължи 3 часа и 10 минути на корта в Берлин.

Leaving it ALL out on the court
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР