Белград/Москва. Тази седмица висша делегация на сръбската армия е на

...
Белград/Москва. Тази седмица висша делегация на сръбската армия е на
Коментари Харесай

Informer : Високопоставена сръбска военна делегация е в Москва за Генералщабни преговори

Белград/Москва. Тази седмица висша делегация на сръбската войска е на публично посещаване в Руската федерация за реализация на договарянията сред Генералните щабове на двете страни, оповестява белградският всекидневник Informer , като отбелязва, че не е изключено измежду тематиките на полемиките да е даване на ново модерно въоръжение на Сърбия от Русия.

Изданието припомняме, че Сърбия и Русия се договориха за взаимна битка против национални протести, известни като „ цветни революции “, които висшите чиновници на сигурността на двете страни дефинираха като принадлежности на Запада за дестабилизиране на „ свободните страни “.

Сръбската войска към този момент получи шест самолета МиГ-29 от Руската федерация, както и 30 бронирани разследващи машини БРДМ-2МС и 30 танка Т-72МС, система за противовъздушна защита „ Панцир “, а в този момент е контрактувано закупуването на 11 хеликоптера Airbus H145M, 4 хеликоптера Ми-35М, 3 вертолета Ми-17 и 11 използвани вертолета Ми-35П.

Сърбия набира от Русия още една батарея „ Панцир “, и то осъвременена (тоест версията М), закупува системата „ Красуха “, както и на системата за битка с дронове „ Репелент “.

На обществеността беше обявено, че по време на диалозите в щаба на съветския Генерален щаб в Москва са оценени настоящото двустранно военно съдействие, политическата и военна обстановката в района и света, като акцентът е върху модалностите за възстановяване на военно-военното съдействие, взаимни учения и тренировки.

Домакин на срещата е заместник-началникът на Главно оперативно ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация генерал-лейтенант Виктор Викторович Познихир, а сръбската делегация се управлява от началника на оперативното ръководство (J-3) на Генералния щаб на сръбската войска генерал-майор Желимир Глишович.

Генералщабните договаряния сред представители на сръбската войска и въоръжените сили на Руската федерация бяха основани през 2014 година и от този момент се организират един път годишно, редуващо се в Сърбия и Русия.

За първи път диалозите се организират на равнище оперативни ръководства на Генералните щабове, което придава ново качество на процеса на обмисляне на военно-техниуческото съдействие.

По време на престоя си в Руската федерация делегацията на сръбската войска ще посети още Конгресно-изложбен център „ Патриот “, Централния музей и Главния храм на въоръжените сили на Руската федерация, се показва в известието.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР