Белград. Делегация от офицери, кадети и възпитаници на военно-образователните институции

...
Белград. Делегация от офицери, кадети и възпитаници на военно-образователните институции
Коментари Харесай

„Независен“ : Хърватия не е допуснала делегация сръбски военни на своя територия

Белград. Делегация от офицери, кадети и ученици на военно-образователните институции на Сръбската войска не беше позволена в събота в Хърватия, написа македонският вестник “Независен “
Делегацията е трябвало да участва на честването на Деня на „ Ясеновачките новомъченици “ в Хърватия (сърби, станали жертва в хърватския концентрационен лагер „ Ясеновац “ по време на Втората международна война – бел. ред.).
На граничния пункт Батровци-Баяково, на сръбско-хърватската граница, делегацията е била спряна, арестувана и претърсена от хърватските митничари, които са намерили униформи на Сръбската войска.
Хърватските митнически чиновници са декларирали на делегацията, че не могат да носят униформите си и им е неразрешено да влязат в Хърватия, след което са върнати в Сърбия.
В документа, посочващ аргументите за отхвърли за влизане, се показва, че делегацията не е разполагала с подобаваща документи, която да обосновава задачата и изискванията на престоя им и че доказателства за пътешестване по други аргументи не са предоставени.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР