Белгийският премиер Шарл Мишел Броят на британците, поискали белгийско гражданство,

...
Белгийският премиер Шарл Мишел Броят на британците, поискали белгийско гражданство,
Коментари Харесай

Десет пъти повече британци са поискали да станат белгийци през последната година


Белгийският министър председател Шарл Мишел

Броят на британците, поискали белгийско поданство, е повишен над 10 пъти в последната година, оповестяват медии в Белгия, представени от Българска телеграфна агенция.

Исканията се усилват поради неяснотите в изискванията за напускането на Европейски Съюз от Англия. Процедурата изисква искащите да подадат заявление в общината, където са регистрирани, и да платят такса от 150 евро. Те би трябвало да са живели законно в Белгия най-малко пет поредни години, да са се вписали в локалното общество и да могат да потвърдят, че работят.

На поискалите белгийско поданство се предлага курс за приобщаване, само че едвам 30 британци са се възползвали от тази опция. Уточнява се, че получилите белгийско поданство могат да запазят английските си паспорти.

Неотдавна институциите на Европейски Съюз приканиха Белгия да улесни издаването на поданство на английските чиновници. Белгийският министър председател Шарл Мишел призна, че към този момент административната процедура в неговата страна е обтекаема и в разнообразни случаи непознати жители с идентични права може да получат друго решение по импортираните молби съгласно мястото, където са ги подали.

Британските чиновници в институциите получиха обещанието да запазят работата си и след напускането на Англия. Ако придобият друго поданство от страна в Европейски Съюз, те ще могат да запазят и произлизащите от това права на свободно придвижване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР