Белгийската химическа компания „Солвей“ (Solvay) отчете увеличение на чистата печалба

...
Белгийската химическа компания „Солвей“ (Solvay) отчете увеличение на чистата печалба
Коментари Харесай

Солвей“ с рекордни продажби през първото тримесечие

Белгийската химическа компания „ Солвей “ (Solvay) регистрира нарастване на чистата облага с 54 на 100 до 369 милиона евро през първото тримесечие с помощта на рекордни продажби и мощен растеж на цените, съобщи Франс прес.

Тези резултати разрешават леко усъвършенстване на вероятностите за доходност на групата за цялата година. „ Солвей “ удостовери упованията си за нарастване на брутния действен остатък, само че към този момент предвижда да доближи горния завършек на диапазона сред 5 и 8 на 100. За интервала от януари до март оборотът е повишен с 29 % до рекордните 3,05 милиарда евро.

Продажбите са с двуцифрен напредък във всички действия и всички региони на света, подкрепяни по едно и също време от цените и от размерите, акцентира групата в официално съобщение.

Компанията е в добра позиция да влага в нововъведения и нарастване на мощностите, се споделя в известието. За 2021 година белгийският химически тръст се възвърне добре от пандемията от КОВИД-19 и регистрира нарастване на годишната облага от 68,3 на 100 до 1,04 милиарда евро. Групата има 21 000 чиновници в 64 страни.

Тя възнамерява да се раздели през втората половина на 2023 година на две самостоятелни обществени компании, котирани на борсата.

Едното сдружение, с оборот, който би се равнявал на 4,1 милиарда евро за предходната година, ще се специализира в съществена химия, с клиенти основно в строителството и автомобилния бранш. Другата част ще включва действия от сферата на специфичните химикали, чийто оборот предходната година е бил 6 милиарда евро.

„ Солвей “, която през март замрази дейностите си и вложенията си в Русия, регистрира минимално отражение от това решение доколкото постъпленията от съветските й действия са били по-малко от 1 % от продажбите на групата за предходната година, прецизира Ройтерс.

Според компанията сред 5 и 10 % от доставките ѝ на газ са от Русия, като тя планува други варианти, измежду които прекосяване към други източници на сила.

Група „ Солвей “ участва в България от 1997 година и има към 570 чиновници в 4 заводa/административни обекта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР