Белгийската банково-застрахователна група „KBC Group“ (Кей Би Си Груп) и

...
Белгийската банково-застрахователна група „KBC Group“ (Кей Би Си Груп) и
Коментари Харесай

ДЗИ придобива бизнеса на NN месеци преди изплащането на вторите пенсии

Белгийската банково-застрахователна група „ KBC Group “ (Кей Би Си Груп) и основаната в Нидерландия „ NN Group “ (Ен Ен Груп) реализираха съглашение „ ДЗИ Животозастраховане “, част от белгийската група, да придобие всички акции от „ NN Пенсионно обезпечаване “ и всички активи и пасиви от „ NN Животозастраховане “.

Сделката предстои на регулаторно утвърждение и се чака да бъде финализирана в границите на 2021 г.Това се споделя в известия до медиите от двете компании без да се показва цената на договорката и детайлности по контракта.

Продавачът

NN Group показва в известието си, че е млада компания с богата история. Тя обгръща животозастраховането, пенсионното обезпечаване и ръководството на вложения, които по-рано бяха част от портфолиото на ING Group. През 2014 година тези услуги се обособиха в независима компания (в сходство с контракт сред ING и Европейската Комисия).

NN България развива своя пенсионноосигурителен и животозастрахователен бизнес от стъпването си на пазара у нас през 2001 година Компанията има 138 чиновници и потребителска база от над 400 000 физически лица и 400 корпоративни сдружения. Управлява активи за близо 1 милиард евро. Оперативният резултат от бизнеса ѝ в България за 2020 година е към 3 милиона евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР