Белгия триумфира за първи път със Световната купа по голфТомас

...
Белгия триумфира за първи път със Световната купа по голфТомас
Коментари Харесай

Белгия триумфира за първи път със Световната купа по голф

Белгия победи за първи път със Световната купа по голф
Томас Питерс и Томас Детри от Белгия се оправиха с Австралия и Мексико, с цел да завоюват за първи път Световната купа по голф за страната. Белгийската двойка стартира финалния ден с задатък от четири удара пред Австралия. Представителите на домакините Марк Лийшман и Камерън Смит редуцираха изоставането си от водачите след три поредни бърдита, а мексиканците Абрахам Ансер и Роберто Диас също се приближиха до водачите.

Питерс и Детри резервираха преднината си от три удара след бърди на 16-та дупка, само че боги на идната означаваше под напрежение свършек за Белгия. Двамата се оправиха с напрежението и приключиха с кръг от 68 и 23 под пара за големия триумф, като Австралия и Мексико поделиха втората позиция в крайното класиране.

Защитаващите купата си от предходната година датчани Торбьорн Олесен и Сорен Кьелдсен останаха четвърти дружно с канадския отбор – Адам Хадуин и Ник Тейлър, а Гърция приключи на последно място от 28-те тима, взели присъединяване в влиятелната конкуренция.,,За нас е сбъдната фантазия да вземем присъединяване, какво остава да спечелим “, съобщи 25-годишният Детри.,,Беше доста вълнуващо да играя дружно с Томас Питерс. С него бяхме в университетския тим на Илинойс като дилетанти в Съединени американски щати и сме доста положителни другари “, приключи един от щастливите спечелили. За триумфа си двойката завоюва 1.12 млн. $ на човек и дебютната купа в историята на Белгия, макар че състезаващият се за Райдър Къп Флори Ван Донк победи с самостоятелната купа през 1960 година.

По-опитният от двамата белгийци Питерс, троент победител от Европейския голф тур, съобщи, че Световната купа не е достижение, с което могат да се похвалят доста голфъри.,,Когато триумфираш, възприятието е също толкоз прелестно, колкото и това да вземеш самостоятелна купа “, показа 26-годишният белгиец.,,И двамата ще придобием голяма доза самочувствие след този голям триумф. Австралия бе покрай нас, само че ние отговорихме на тяхното предизвикателство “, приключи Питерс. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР