Белгия ще въведе от догодина допълнителна такса от 3 до

...
Белгия ще въведе от догодина допълнителна такса от 3 до
Коментари Харесай

Белгия въвежда допълнителна такса за пътниците в кратките полети

Белгия ще вкара от следващата година спомагателна такса от 3 до 6 евро на пасажер в полет на разстояние до 500 километра, оповестиха локални медии.

Решението на държавното управление е обвързвано с напъните за запазване на околната среда и за повишение на бюджетните доходи. Очаква се мярката да засегне до един милион пасажери годишно.

Предвижда се за следващата година бюджетът да завоюва в допълнение към 30 милиона евро и по 40 милиона евро в идващите две години. Мярката визира полетите от летище " Завентем " в Брюксел до Лондон, Амстердам, Париж, Франкфурт, с които белгийската столица е обвързвана с високоскоростни влакове, както и въздушните връзки с Щутгарт, Хамбург, Маастрихт, Бирмингам и Цюрих. Уточнява се, че тези къси полети се употребяват главно за връзка с полети на дълги дистанции.

Противници на мярката означават, че най-засегнат ще се окаже белгийският народен транспортьор " Брасълс еърлайнс " (Brussels Airlines), който извършва две трети от въпросните полети от Брюксел. Те регистрират, че рестриктивните мерки няма да се отразят на товарните полети, нито на разноските на самолетните компании или на летищата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР