Белгия ще унищожи за пръв път милиони дози ваксини срещу

...
Белгия ще унищожи за пръв път милиони дози ваксини срещу
Коментари Харесай

Белгия унищожава милиони дози ваксини срещу COVID-19

Белгия ще унищожи за пръв път милиони дози ваксини против Ковид, оповестяват локални медии в деня, в който в страната бяха отстранени и последните противоепидемични ограничавания, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отбелязва се, че това се постанова поради приключването на годността на част от получените доставки. В идващите дни 436 800 дози от имунизацията на " АстраЗенека " ще бъдат оповестени за негодни, през юли по същата причина ще би трябвало да бъдат изхвърлени 880 000 дози от препаратите на " Пфайзер " и " Модерна ".

Властите в страната разясняват, че са целели да се презапасят и да обезпечат доставяне от разнородни източници, с цел да не се изправят пред дефицит на ваксини.

В Белгия от през днешния ден отпада задължението за носене на маски в публичния превоз, за попълване на формуляри с персонални данни на пътуващите, за владение на документ за проучване, преболедуване или имунизиране при секване на границите, отстранява се възбраната за пътешестване отвън Европейски Съюз по несъществени мотиви. Маските остават целесъобразни единствено в лечебните заведения, лекарските кабинети и старческите домове.

От началото на пандемията в Белгия бяха имунизирани 80 на 100 от жителите, като 62 на 100 са получили подсилваща доза. Новото заболяване лиши живота на 31 700 души в страната, сочат данните на здравните управляващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР