Белгия ще провери данни, че оръжие, което е доставила на

...
Белгия ще провери данни, че оръжие, което е доставила на
Коментари Харесай

Белгия ще провери данни, че оръжие, доставено за отбраната на Украйна, е използвано в Русия

Белгия ще ревизира данни, че оръжие, което е доставила на Украйна за самозащита против съветското нахлуване, е било употребявано в Русия, оповестиха локални медии. Уточнява се, че съгласно разследващи данни на Съединени американски щати автоматизирани пушки белгийско произвеждане са били употребявани от съветски бойци от проукраинските групи " Легион, " Свободна Русия " и " Руски доброволчески корпус ".

Белгийските министри на защитата и на външните работи ще се свържат с украинската страна, незабавно щом е допустимо, с цел да изискат обяснения, се добавя в известията. Доставките на оръжие от Белгия са предопределени за отбрана на украинската земя и украинския народ от съветското навлизане, това ясно е посочено в съответните документи, тези оръжия не следва да попадат в обособени групи, които преследват вътрешни цели в Русия, е декларирал информиран източник, представен от белгийските медии.

Белгийският министър председател Александер де Кро е прецизирал, че на разузнаването е предоставена задачата да ревизира данните. Мога да кажа единствено, че разпоредбите са ясни и плануват доставеното оръжие да се употребява единствено за отбраната на Украйна, е отбелязал той, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР