Белгия отменя забраната за несъществени пътувания от и до страната

...
Белгия отменя забраната за несъществени пътувания от и до страната
Коментари Харесай

Белгия отменя забраната за несъществени пътувания от и до страната за държавите от ЕС

Белгия анулира възбраната за несъществени пътувания от и до страната за страните от Европейския съюз, в това число и България, считано от 00:00 часа на 19 април 2021 година По информация на посолството ни в Брюксел белгийските управляващи предлагат при опция да се подхващат пътувания единствено по неотложни аргументи, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Както и до момента, при идването си в Белгия пътуващите би трябвало да съблюдават режим на PCR тестване и 7-дневна карантина.

Всички жители над 6-годишна възраст, които нямат белгийско поданство или статут на непрекъснато пребиваващи в страната, би трябвало да показват при идването си документ за негативен PCR тест, не по-стар от 72 часа. Отрицателният резултат от PCR тест е наложителен, без значение дали пътуването се реализира с въздушен, авто, морски или железопътен превоз.

Пристигащите в Белгия жители, които имат белгийски персонални документи, не показват резултат от прелиминарен PCR тест. Тестът се прави на първия и седмия ден след идването в страната.

7-дневната карантина е наложителна за идващите в Белгия след престой повече от 48 часа в чужбина, в това число в България. Тя може да завърши единствено след негативен PCR тест, осъществен на седмия ден от карантината. Ако пробата покаже позитивен резултат, жителят би трябвало да се самоизолира за още 10 дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР