Беласица Петрич успя да измъкне трите точки в домакинството си

...
Беласица Петрич успя да измъкне трите точки в домакинството си
Коментари Харесай

Беласица успя да излъже Миньор с гол на Смилков

Беласица Петрич съумя да измъкне трите точки в семейството си на Миньор Перникслед гол на Аспарух Смилков в 47-мата минута. Домакините бяха по-активният тим през срещата и съумяха да провеждат по-добрите набези.

В мача преобладаваше сериозна борба в средата на терена. Миньор Перник имаха няколко обстановки от статични положения, само че това се оказа незадоволително. Така, Беласица се изкачва на 6-та позиция с актив от 13 точки, до момента в който Миньор Перник е на 13-та позиция с едвам две победи и актив от 9 точки.

Първата добра опция се откри пред Миньор Перник в третата минута - хубаво центриране от директен свободен удар, последва изстрел с глава, който профуча над вратата, съобщи gong.bg.

Първата опция за Беласица пристигна в 10-тата минута, откакто Атанас Димитров опита удар от разстояние, който беше неакуратен и излезна в навън. В 20-тата минута Айвън Ангелов центрира добре за домакините от корнер, топката беше отклоненана близката греда, само че мина около вратата.

Последваха минутиглавно с борба в средата на терена, само че в 41-минута Тютюков напредна добре в наказателното поле на Беласица и опита удар с десния крайник в далечния ъгъл навратата, само че не съумя да уцели задачата. Минута по-късно Владимир Гогов от домакините извърши жестоко нарушаване, за което бе глобен с жълт картон. След поредност от нарушавания в края на полувремето, двата тима закономерно се отдръпнаха при резултат 0:0 на почивката.

Не бяха минали двеминути от началото на второто полувреме и присъединилият се на полувремето Мариян Вангелов даде страховит пас към Аспарух Смилков, който от към два метра на празна врата нямаше проблем да открие резултата в интерес на Беласица - 1:0. След безредие, провокирано от корнер, последва удар за Беласица от наказателното поле, само че Антон Славчев добре блокира, с цел да предотврати последваща заплаха. Силни минути за домакините от Петрич.

Беласица последователно се прибра в своята половина, очаквайки Миньор да напредне, само че гостите не успявахада провеждат задоволително положително нахлуване.

В идващите минути играта се понакъса с нарушавания и обстановки пред двете порти по-скоро нямаше. В 80-тата минута Методи Костов получи правото да извърши директен свободен удар на към 20 метра от вратата на Георгиев, само че централният нападател изстреля топката високо над вратата. в 85-тата минута Миньор още веднъж имаше опция да застрашат вратата на домакините от свободен удар, само че ударът на Емил Ценов не затрудни стража на Беласица. Играта се накъса доста в последните минути от срещата. В 94-тата минута Михаел Орачев опита прекрасен удар отвън наказателното поле, само че той беше блокиран и мина близо до страничния дирек, защитаван от Кирил Георгиев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР