Беларуският президент Александър Лукашенко каза днес, че на страната му

...
Беларуският президент Александър Лукашенко каза днес, че на страната му
Коментари Харесай

Лукашенко: Беларус не иска конфликт на границата си заради мигрантите

Беларуският президент Александър Лукашенко сподели през днешния ден, че на страната му не ѝ би трябвало спорът на нейната граница с Полша , само че съгласно него той бил нужен на Полша, оповестиха Франс прес и ТАСС, цитирайки организация Белта.

На среща с работна група за правене на новата беларуска конституция Лукашенко изрази единодушие с изводите, които по думите му, вършат беларуски и други публицисти, че на Полша този спор ѝ е необходим поради " нейните вътрешни проблеми " и " проблемите ѝ с Европейския съюз, които са повече от задоволително ".

" Беларус не желае никакъв спор на държавната си граница, на нас това единствено ни вреди ", сподели Лукашенко. Той увери, че Минск желае да работи интензивно, с цел да върне в страните им мигрантите , събрали се на границата, само че съгласно него те не желаят да се връщат.

Беларус е подготвена да закара намиращите се на границата ѝ с Полша мигранти със самолети на своята национална самолетна компания " Белавия " в Мюнхен, сподели Лукашенко. Според него управляващите в този немски град са изразили подготвеност да одобряват бежанци .

Беларус ще предприеме ответни ограничения, в случай че Европейски Съюз й наложи нови наказания, предизвести Лукашенко. Той добави, че " спорът на границата с Полша се нагнетява ", с цел да може да бъде въвлечена в него и Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР