Беларуската полиция е задържала днес десетки протестиращи в центъра на

...
Беларуската полиция е задържала днес десетки протестиращи в центъра на
Коментари Харесай

Сблъсъци и десетки задържани жени в Минск

Беларуската полиция е задържала през днешния ден десетки протестиращи в центъра на столицата Минск, до момента в който шествие от стотици хора мина през града с искане президентът Александър Лукашенко да се отдръпна от властта, съобщи Ройтерс, като се базира на свидетел.

Протестът се организира повече от месец, откакто Лукашенко завоюва оспорени избори.

Протестиращите, множеството от които дами, влязоха за малко в конфликти с полицията, която по-късно блокира пътя им и стартира да извежда поединично участници от множеството, описа очевидецът, представен от Българска телеграфна агенция.

Русия от своя страна излезе с позиция

Флиртуването на Брюксел с някогашната кандидатка на президентските избори в Беларус Светлана Тихановска и поканата към нея да участва на среща на министрите на външните работи от страните членки на Европейски Съюз, е интервенция във вътрешните работи на републиката, се споделя в публикуван през днешния ден коментар на говорителката на съветското МВНР Мария Захарова, съобщи ТАСС.

Захарова показва, че флиртуването на външните министри на страните от Европейски Съюз със самоназначилата се представителка на беларуската съпротива и поканването й в Брюксел за диалог, е съставка от сюжета за интервенция във вътрешните работи на Беларус.

Това е непосредствено нарушаване на основополагащите правила на Устава на Организация на обединените нации и на правилата на Заключителния акт на ОССЕ, чийто празник интернационалната общественост отбелязва тези година, акцентира Захарова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР