Беларуската опозиционерка Светлана Тихановская покани български депутати на среща с

...
Беларуската опозиционерка Светлана Тихановская покани български депутати на среща с
Коментари Харесай

Тихановская кани депутатите ни да видят политическите затворници

Беларуската опозиционерка Светлана Тихановская предложения български депутати на среща с политически пандизчии в Беларус. " Каня ви да извършите посещаване във Вилнюс и Варшава, за среща с политически пандизчии, с цел да можете да разберете по-добре нашата обстановка и с цел да се отдели повече внимание по въпроса за медиите ", изясни тя по време на чуването си в парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз, Шенген и еврозоната. Изложението си стартира, като описа, че към този момент е видяла какъв брой близки са българите и беларусите, че и двете страни са страдали от комунистическия режим.

" Искам да ви приканя да отделите особено внимание на обстановката с политическите пандизчии с нарушаването на човешките права. Ние сега търсим европейската вероятност. Беларус има потребност да чуе, че откакто се срине режимът, че ще можем да станем членове на Европейския съюз и Съвета на Европа. За нас Европейски Съюз е най-хубавия антидот на Русия ", сподели тя.
 След Тихановска в Министерски съвет: Няма застраховка за счупена народна власт
След Тихановска в Министерски съвет: Няма застраховка за счупена народна власт

Тихановска: Беларуският режим е обвързван с Путин, до момента в който беларусите поддържат Украйна

Тихановская настоя, че затворените публицисти би трябвало да опишат историите си и в България , с цел да се притегли повече внимание към Беларус. " Има политически пандизчии в ужасни условия. Един от тях е моят брачен партньор, който към този момент години е в пандиза. От една година е в режим на изолираност, аз не знам дори дали е жив. Независимо от ежедневния гнет и репресии Беларус устоява ", показа беларуската опозиционерка.

По думите ѝ един от парламентаристите, с който се е срещнала, сподели: " Ние българите не просто приказваме, ние действаме. Един от резултатите на визитата ми ще е група за другарство с Беларус за подсилване на демокрацията в българския парламент. Това ще е мощно обръщение за взаимност и поддръжка, само че и мощен инструмент за подсилване на съдействието сред България и Беларус ", сподели тя. Отделно предложи и чувания в комисиите по тематики, свързани с Беларус.
 Желязков даде обещание на Светлана Тихановска помощ от Народно събрание за демократични промени в Беларус
Желязков даде обещание на Светлана Тихановска помощ от Народно събрание за демократични промени в Беларус

Според беларуския опозиционен водач позициите ни в Европейски Съюз биха им били доста полезни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР