Бежанци, които решат доброволно да се върнат в родните си

...
Бежанци, които решат доброволно да се върнат в родните си
Коментари Харесай

Като от тотото - 1200 евро, за да си тръгнеш от ФРГ

Бежанци, които решат непринудено да се върнат в родните си страни още до края на тази година, ще получат до 1200 евро от немските управляващи. Акцията обаче рискува да се трансформира в автогол.

Изглежда съвсем като естествена реклама, само че не е. Германското министерство на вътрешните работи поде акция, адресирана към бежанците: с плакати и спомагателни финансови бонуси пришълците би трябвало да бъдат уверени да се върнат непринудено в родните си страни. Едно от тези послания гласи: " Твоята страна. Твоето бъдеще. Сега! ".

Такива плакати на седем разнообразни езици ще бъдат разлепени из цялата страна. Организаторите на акцията плануват и финансов тласък - всеки, който непринудено реши да се върне в родината си още до края на тази година, може да разчита на парична помощ до 1200 евро. Точният размер на паричния
бонус ще зависи и от статута на всеки емигрант. Едно четиричленно семейство, да вземем за пример, може да получи до 3 000 евро.

Програмата StartHilfe Plus („ Помощ за ново начало плюс “), се базира на две сходни стратегии, съществуващи още от 90-те години на предишния век: REAG (Reintegration and Emigration Programme for Asylum Seekers in Germany) и GARP (Government Assisted Repatriation Programme). Важно е да се означи, че мярката изключва страните, в които бушуват войни и цивилен спорове, като Сирия, Либия или Йемен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР