Бежанските центрове в страната са запълнени на 72%. Това заяви

...
Бежанските центрове в страната са запълнени на 72%. Това заяви
Коментари Харесай

Бежанските центрове у нас пълни на 72%

Бежанските центрове в страната са запълнени на 72%. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева.

Тя разясни, че у нас има общо шест центъра за банкет на бежанци, два от които са цялостни на 104%. Центърът за бежанци в " Овча купел ", където има главно малолетни лица, е цялостен. В него има 370 деца. Запълнен е и потенциалът на центъра във " Враждебна ", добави Тошева.

По думите й през 2023 година 590 жители от всички страни членки са върнати по Дъблинското съглашение. От Австрия съответно са върнати 113 лица. Според нея Дъблинското съглашение е неефективно. Системата " Дъблин " не работи сполучливо, изключително при миграционен напън, по тази причина се постанова от ден на ден да се създаде резистентен механизъм за взаимност, акцентира тя.

Председателят на Агенцията за бежанците уточни, че няма контрактувана численост за връщане на бежанци, според изискванията на Австрия за допускането ни в Шенген по въздух.

Тошева посочи, че е доста е значимо страните членки на Европейски Съюз да имат обединен метод към връщането на бежанците в страните на генезис, а не всяка страна да се договаря настрана. Тя означи, че имаме сериозен брой мигранти от страни като Мароко, Тунис, Ирак.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР