Bed Bath & Beyond се завръща като само онлайн магазин за обзавеждане за дома

...
Bed Bath & Beyond — търговецът на стоки за дома,
Коментари Харесай

Bed Bath & Beyond — търговецът на стоки за дома, който обяви фалит през април — стартира отново във вторник като само онлайн магазин, превземайки цифровото пространство, което някога е принадлежало към Overstock.com.

Домейнът Overstock.com вече пренасочва към BedBathandBeyond.com. На този сайт Bed Bath ще се върне към продажбата на продукти за баня, спалня и кухня, казаха служители на компанията. Онлайн магазинът предоставя на клиентите по-голям набор от продукти за обзавеждане на дома и коригира някои основни проблеми, които засягаха Overstock и Bed Bath, каза изпълнителният директор на Overstock Джонатан Джонсън.

„Overstock има страхотен бизнес модел с име, което не отразява фокуса му върху дома“, каза той в изявление. „Bed Bath & Beyond е много обичана и добре известна потребителска марка, която имаше остарял бизнес модел, който се нуждаеше от модернизиране.“

надзорен търг по несъстоятелност. Покупката на Overstock не включваше останалите физически магазини на Bed Bath, които затвориха по-рано това лято – развитие, което Джонсън каза, че приветства. спечели по предишната програма за лоялност на компанията и обнови мобилното приложение на магазина.

Bed Bath беше една от многото жертви на вълна от фалити на дребно през последните години, когато икономиката се затегна и американците станаха по-малко склонни да харчат – в магазина или по друг начин. Cineworld Group (компанията-майка на Regal Cinema), Party City и Vice Media са само шепа марки в по-дълъг списък с документи за глава 11 досега тази година. Tuesday Morning и Revlon фалираха миналата година.

Bed Bath & Beyond отвори врати като частен бизнес през 1971 г. и стана публичен през 1992 г. Докато икономиката на САЩ процъфтява, компанията имаше 15-годишен период на печалби които отговарят или надминават очакванията на Уолстрийт. Инерцията му обаче се забави с експлозията на онлайн пазаруването. Преди да подадат заявление за банкрут, Bed Bath и неговият детски магазин, Buy Buy Baby, са имали години на спад в продажбите.

С промяната на името на уебсайта марката Overstock тихо ще се разпадне с течение на времето, казаха служители на компанията.

Джонсън каза пред Associated Press, че промяната на името е необходима, тъй като Overstock все още обърква някои клиенти и доставчици, които вярват, че е ликвидатор, което е начина, по който компанията стартира през 1999 г. Тя се трансформира през 2004 г. в търговец на дребно с общи стоки, продаващ голямо разнообразие от артикули. През 2021 г. Overstock прецизира стратегията си, за да се съсредоточи върху мебелите и домашния декор, като се отърве от предмети като дрехи и бижута.

Повторното стартиране на Bed Bath идва почти месец след като компанията предприе подобен ход в Канада. Джонсън каза пред AP, че повторното стартиране в Канада е „минало без проблеми“ и че компанията е добавила приблизително 600 000 артикула за легло и баня от миналия месец.

— Associated Press допринесе за този доклад.

.component--type-recirculation .item:nth-child(5) { display: none; } #inline-recirc-item--id-297224ba-3554-400d-bf08-9d75e0a9fea4, #rig
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР